18.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialPregătiri pentru funeraliile regale, la Curtea de Argeş

Pregătiri pentru funeraliile regale, la Curtea de Argeş

Primarul din Curtea de Argeş, Constantin Panţurescu, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că pregătirile pentru funeraliile Regelui Mihai sunt în plină desfăşurare în oraşul regal.

„Ne pregătim pentru acest eveniment. Se face curăţenie pe domeniul public. Dacă până acum, potrivit programului, curăţenia se făcea la două-trei zile pe domeniul public, acum facem un plus de curăţenie”, a declarat Panţurescu.

Edilul a mai precizat că sâmbătă, în ziua funeraliilor Regelui Mihai I, mai multe străzi vor fi închise, iar consumul de băuturi alcoolice va fi interzis.

„Se închise Bulevardul Basarabilor, sâmbătă, de la ora 6 la 22. Mai avem închise trei străzi care sunt pe traseul cortegiului. Am interzis şi consumarea băuturilor alcoolice”, a mai spus primarul din Curtea de Argeş.

În ceea ce priveşte Gara Regală din Curtea de Argeş, aflată într-o avansată stare de degradare, Panţurescu a spus că faţada va fi acoperită cu un mash care imită construcţia.

„Este monument istoric. Pereţii arată rău. Este sărită vopseaua, s-a umflat, sunt pereţii scorojiţi. Azi (joi – n.r.) va fi amplasat un mesh care imită faţada clădirii, adică aşa cum ar trebui ea să fie după renovare. Mashul va fi pus pe toată clădirea. Era singura soluţie pentru sâmbătă”, a precizat Panţurescu.

Gara Regală din Curtea de Argeş este declarată monument istoric, fiind în proprietatea Ministerului Transporturilor, dar în administrarea Regionalei CFR Craiova. Panţurescu a adăugat că încă din luna aprilie a luat legătura cu Ministerul Transporturilor despre renovarea gării.

„Nu e în regulă. Aceasta este o gară regală dintr-un oraş regal, singurul oraş regal. Am făcut demersuri la ministrul Răzvan Cuc din aprilie. Am avut trei rânduri de discuţii. Licitaţia, pentru renovare, reabilitare, am înţeles că s-a terminat la finele lunii noiembrie. Acum, să vedem când încep lucrările”, a mai spus edilul oraşului Curtea de Argeş.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă