Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pregătiri pentru funeraliile regale, la Curtea de Argeş

n oraşul regal, Curtea de Argeş, se desfăşoară, joi, ultimele pregătiri pentru ziua când vor avea loc funeraliile Regelui Mihai I. Autorităţile locale au dat ordin să se cureţe străzile, iar sâmbătă vor închide bulevardul central şi vor interzice băuturile alcoolice.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 14.12.2017 - 11:20

Primarul din Curtea de Argeş, Constantin Panţurescu, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că pregătirile pentru funeraliile Regelui Mihai sunt în plină desfăşurare în oraşul regal.

„Ne pregătim pentru acest eveniment. Se face curăţenie pe domeniul public. Dacă până acum, potrivit programului, curăţenia se făcea la două-trei zile pe domeniul public, acum facem un plus de curăţenie”, a declarat Panţurescu.

Edilul a mai precizat că sâmbătă, în ziua funeraliilor Regelui Mihai I, mai multe străzi vor fi închise, iar consumul de băuturi alcoolice va fi interzis.

„Se închise Bulevardul Basarabilor, sâmbătă, de la ora 6 la 22. Mai avem închise trei străzi care sunt pe traseul cortegiului. Am interzis şi consumarea băuturilor alcoolice”, a mai spus primarul din Curtea de Argeş.

În ceea ce priveşte Gara Regală din Curtea de Argeş, aflată într-o avansată stare de degradare, Panţurescu a spus că faţada va fi acoperită cu un mash care imită construcţia.

„Este monument istoric. Pereţii arată rău. Este sărită vopseaua, s-a umflat, sunt pereţii scorojiţi. Azi (joi – n.r.) va fi amplasat un mesh care imită faţada clădirii, adică aşa cum ar trebui ea să fie după renovare. Mashul va fi pus pe toată clădirea. Era singura soluţie pentru sâmbătă”, a precizat Panţurescu.

Gara Regală din Curtea de Argeş este declarată monument istoric, fiind în proprietatea Ministerului Transporturilor, dar în administrarea Regionalei CFR Craiova. Panţurescu a adăugat că încă din luna aprilie a luat legătura cu Ministerul Transporturilor despre renovarea gării.

„Nu e în regulă. Aceasta este o gară regală dintr-un oraş regal, singurul oraş regal. Am făcut demersuri la ministrul Răzvan Cuc din aprilie. Am avut trei rânduri de discuţii. Licitaţia, pentru renovare, reabilitare, am înţeles că s-a terminat la finele lunii noiembrie. Acum, să vedem când încep lucrările”, a mai spus edilul oraşului Curtea de Argeş.

Comentarii

loading...