2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSocialPrefectul de Buzău: Lucrările la Podul de Mărăcineni vor fi gata la...

Prefectul de Buzău: Lucrările la Podul de Mărăcineni vor fi gata la termen

Podul metalic de la Mărăcineni, care leagă Moldova de Capitală, închis în această primăvară pentru o reabilitare completă, va fi dat în folosinţă la termen, în 30 august, afirmă prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim. Ea a dat asigurări că lucrările de reabilitare a podului din judeţul Buzău sunt în grafic şi nu va exista nici o zi de întârziere.

”Reparaţiile la podul metalic de la Mărăcineni vor fi gata cel mai târziu la sfârşitul lunii august 2018, după cum este stabilit şi în contractul încheiat cu CNAIR, au afirmat reprezentanţii firmei de construcţii, proiectantul şi dirigintele de şantier care se ocupă de aceste lucrări. La şedinţa convocată săptămâna aceasta de prefectul Judeţului Buzău, Carmen Ichim, aceştia au dat asigurări că întârzierile înregistrate în prima parte a derulării proiectului au fost recuperate, lucru confirmat şi de reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti, prezenţi la discuţii”, a anunţat prefectul de Buzău, Carmen Ichim.

Potrivit prefectului de Buzău, în zilele următoare se va încheia montarea cofrajelor şi turnarea betonului pe două dintre cele şase deschideri ale podului, montarea armăturii pe o a treia deschidere, sablarea şi vopsirea structurii pe a patra deschidere.

”Termenul avansat de constructor şi de dirigintele de şantier pentru turnarea betonului pe întreaga lungime a podului este 15 iulie, ultimele operaţiuni planificate fiind aplicarea unei membrane hidroizolante la 3-4 săptămâni după această dată şi turnarea a trei straturi de asfalt. Alte reparaţii – care, însă, nu vor întârzia reluarea traficului pe podul vechi de la Mărăcineni – vor fi efectuate la pilonii podului, prin injectarea de beton în fisurile apărute de-a lungul timpului”, a mai spus prefectul Carmen Ichim.

Ea anunţa recent că lucrările la podul de la Mărăcineni au o întârziere de circa o săptămână, acum fiind suplimentat numărul muncitorilor.

Podul metalic de la Mărăcineni a fost închis în luna aprilie, când traficul a fost preluat de celălalt pod, pe sensul de mers de la Buzău la Râmnicu Sărat.

Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...
Ultima oră
Pe aceeași temă