Prahova: Alunecări de teren, reactivate în mai multe localităţi. Case și drumuri afectate

Mai multe case, drumuri, dar şi poduri şi podeţe din localităţi ale judeţului Prahova sunt afectate de alunecări de teren care s-au reactivat în urma precipitaţiilor ce au căzut în ultima perioadă, au informat autorităţile locale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 13:44

Potrivit unui comunicat emis, luni, de Prefectura Prahova, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au emis 11 sesizări care fac referire la alunecări de teren, dar şi şase sesizări privind inundaţii de terenuri agricole.

În urma precipitaţiilor, s-au reactivat alunecări de teren în 11 localităţi ale judeţului, fiind afectate mai multe locuinţe, dar şi drumuri şi poduri.

Astfel, şapte locuinţe din Boldeşti Scăeni, zona Seciu, Plopu, zona Gâlmeea, Valea Călugărească şi Scorţeni sunt afectate din cauza alunecărilor, iar o alta este izolată la Boldeşti Scăeni, unde s-a produs o alunecare pe DC 55B.

Conform sursei citate, în acest moment niciun drum judeţean nu este închis.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a declarat, pentru AGERPRES, că pe toate drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă, fără ca drumarii să fi intervenit în vreun fel, în contextul în care contractul subsecvent încheiat în cadrul acordului cadru privind deszăpezirea arterelor judeţene a expirat la data de 15 martie.

Toader a precizat că, date fiind avertizările meteo valabile pentru judeţul Prahova, în cursul zilei de luni se va încheia un nou contract subsecvent.

Comentarii