Foto Arhiva

Potop în România: Hidrologii au prelungit codul roșu de inundații

Avertizare cod roşu de inundaţii pentru judeţele Covasna şi Braşov a fost prelungită de către hidrologi până la ora 18.00, interval în care se pot înregistra creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe Râul Negru.

Share

Rl online 0 comentarii

14.03.2018 - 12:52

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe Râul Negru - aval confluenţă râul Tărlung - amonte confluenţă râul Olt, în judeţele Covasna şi Braşov.

Avertizarea cod roşu de inundaţii pentru aceste judeţe a fost prelungită până la ora 18.00, anunță News.ro.

De asemenea, toate râurile din jumătatea de est a ţării se află sub cod galben de inunţaţii până miercuri la ora 22.00.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au fost afectate de inundaţii 71 de localităţi din Bucureşti şi din 15 judeţe - Argeş, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureş, Prahova, Olt, Teleorman şi Vaslui. La nivel naţional, au fost afectate 53 de case, 85 de anexe gospodăreşti, 639 fântâni, 5 poduri, 34 de beciuri, două drumuri naţionale şi cinci drumuri judeţene. În localitatea Homorod (Braşov) au fost evacuate preventiv 6 persoane în locuinţele cărora intrase apa, dar acestea au revenit la domiciliu după ce starea de pericol a trecut.

Din cauza inundaţiilor, miercuri dimineaţă traficul rutier a fost blocat pe DN13C, Vânători-Cristuru Secuiesc, în judeţul Mureş, circulaţia fiind deviată de la intersecţia DN13C cu DN13A pe ruta DN13A Lupeni – Bălăuşeni – DN13 Bălăuşeni – Sighişoara. Traficul a fost deblocat în jurul orei 11.30.

De asemenea, miercuri dimineaţă a fost blocat traficul şi în judeţul Covasna, pe Drumul Naţional 10, care face legătura între Buzău şi Braşov. Circulaţia este oprită şi la această oră, fiind deviată pe ruta DN10 Siriu-Cislău – DJ102 Cislău-Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Braşov.

Comentarii