16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Polițiștii și angajații din penitenciare protestează în faţa Guvernului

„Ne lipseşte în primul rând respectul şi să fim luaţi în seamă. De o lună cerem audienţă, aşteptăm orele suplimentare care au ajuns la aproape un milion. Eu lucrez la 12 ore, dar lună de lună în medie se adună aproximativ 30 ore suplimentare. Iar când ni se spune că vom fi plătiţi cu maximum 3℅ din fondul de salarii, ceea ce se reflectă undeva la 15 ore pe lună, adică total insuficient. De multe ori asupra sistemului penitenciar se aruncă vorbe rele, cum că nu ne-am ocupa îndeajuns. Nu se poate. Ne dăm tot interesul, dar unul singur la peste 100 de deţinuţi nu se poate. Acum un an si jumătate eram singur pe secţie la Giurgiu la 163 de deţinuţi. Când au venit jandarmii la percheziţie nu le venea să creadă”, a declarat, pentru Mediafax, un protestatar.

„Cel mai mult mă nemulţumeşte lipsa de personal, orele suplimentare care sunt foarte multe şi nu sunt plătite, condiţiile de muncă. Locul de muncă, birourile ar trebui să fie în primul rând igienizate şi să fie condiţii normale de lucru pe care le are orice om. Aceleaşi condiţii pe care le au deţinuţii le avem şi noi. Spaţiile de lucru sunt mici, construcţiile sunt vechi, e frig. Facem multe ore suplimentare pe care nu le plătesc, iar liberele le iei foarte greu din cauza deficitului de personal. Mi se pare o lipsă de respect din partea conducerii”, a declarat o altă protestatară.

Manifestanţii cer să discute cu premierul Viorica Dăncilă despre problemele din penitenciare, dar şi pentru a cere demisia ministrului Tudorel Toader pentru incompetenţă şi lipsă de responsabilitate.

Sindicaliştii mai cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă din penitenciare, plata orelor suplimentare restante şi eliminarea deficitului de personal.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că va avea discuţii cu miniştrii Justiţiei şi Afacerilor Interne, Tudorel Toader şi respectiv Carmen Dan, referitor la nemulţumirile grefierilor şi ale poliţiştilor, pentru a găsi soluţii.

Ultima oră
Pe aceeași temă