13.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Polițiștii de penitenciare ies în stradă. Deficitul de personal depășește 2000 de oameni

Polițiștii de penitenciare își reiau acțiunile de protest în stradă, prima dintre ele fiind programată în dimineața zilei de luni, 22 februarie 2021, în fața sediului din București al Ministerului Justiției.

Ulterior, în ziua de joi, 25 februarie, sindicaliștii din Penitenciare vor organizate pichete la Penitenciarul Aiud, Penitenciarul Gherla și Penitenciarul Miercurea Ciuc.

„Protestăm pentru ca Poliția Penitenciară este:

Singura instituție din structura de apărare națională care nu acorda titlul de specialist de clasa prevăzut de lege.
Ultima instituție din structura de apărare națională ca procent de posturi ocupate raportat la posturile prevăzute in norme si in standarde.
Prima instituție din Romania care in 2021 poate scădea sub nivelul de 50% de posturi vacante fata de standardele in vigoare, in eventualitatea unui buget subdimensionat.
Prima instituție din Romania la numărul de ore suplimentare de munca prestate (peste un milion anual);.
Prima instituție din structura de apărare cu risc major de a nu reuși ocuparea in 2021 a posturilor aflate in proceduri de concurs din 2020, din lipsa de buget?
Prima instituție din Romania ca vechime a tehnicii din dotare (mijloace auto. armament, mijloace de comunicare, de imobilizare, de control etc)”, precizează un comunicat de presă transmis de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă