20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialPoliţişti bătuţi şi ameninţaţi în Maramureş. Agresorii au aruncat benzină pe unul...

Poliţişti bătuţi şi ameninţaţi în Maramureş. Agresorii au aruncat benzină pe unul din ei

Potrivit Poliţiei de Frontieră, o patrulă mobilă din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte a observat, în noaptea de marţi spre miercuri, un autoturism de teren care a evitat echipajul poliţiştilor de frontieră, şoferul întorcând brusc şi deplasându-se în mare viteză spre localitatea Repedea, judeţul Maramureş.

Maşina a fost blocată de autospeciala Poliţiei de Frontieră, moment în care un poliţist de frontieră a mers spre autoturism pentru a legitima ocupanţii. Ajuns lângă maşină, poliţistul de frontieră a fost lovit de şofer şi a căzut, timp în care celelalte persoane aflate în autoturism au coborât şi i-au aplicat mai multe lovituri. Deşi colegul de echipaj a intervenit imediat, şi acesta a fost lovit de celelalte persoane.

Unul dintre agresori a aruncat pe poliţistul de frontieră şi pe autospecială un lichid cu miros de benzină, ameninţând că îi va incendia, iar şoferul autoturismului suspect l-a ameninţat pe poliţistul căzut cu un topor.

 
Poliţiştii au cerut sprijinul unei echipe de intervenţie, iar cei doi poliţişti agresaţi au mers la Unitatea de Primiri Urgenţe din localitatea maramureşeană Poienile de Sub Munte.

În urma investigaţiilor medicale, unul dintre poliţişti a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus pentru îngrijiri de specialitate. Aici s-a constatat că acesta prezintă un traumatism cranio-cerebral, contuzii la nivelul feţei, traumatisme ale umărului stâng şi ale mâinii drepte, precum şi o arsură chimică facială şi intoxicaţie cu vapori de benzină.

Echipa operativă din cadrul Sectorului Politiei de Frontieră împreună cu un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina au ajuns la faţa locului, moment în care în zonă s-au adunat aproximativ 30 de persoane, majoritatea cunoscute cu preocupări în sfera criminalităţii transfrontaliere, care au devenit recalcitrante, iar una dintre ele a spart oglinda autospecialei Poliţiei de Frontieră folosind un obiect contondent.

Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au reţinut doi bărbaţi care au participat la agresarea colegilor, celelalte persoane continuând să fie agresive şi încercând să faciliteze fuga celor doi.

Deoarece bărbaţii au ignorat somaţiile prin voce ale poliţiştilor de frontieră, aceştia au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, iar conflictul s-a aplanat.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă