20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialPoliția Transporturi: 350 de trenuri verificate, 65 de infracțiuni constatate

Poliția Transporturi: 350 de trenuri verificate, 65 de infracțiuni constatate

Poliţiştii de la Transporturi din toată ţara au acţionat, în ultima săptămână, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, fiind făcute controale în 310 staţii de cale ferată. De asemenea, agenţii au patrulat în 356 de trenuri de călători.
În urma verificărilor, au fost depistate 9 persoane date în urmărire naţională şi 6 minori lipsiţi de supraveghere, aceştia fiind predaţi familiilor sau internaţi în centrele de plasament. În plus, poliţiştii au identificat 5 persoane cu afecţiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti.
Poliţiştii au întocmit 65 de dosare penale, în cadrul cărora se fac cercetări pentru comiterea de infracţiuni, majoritatea de contrabandă, evaziune fiscală, furt şi braconaj piscicol.
De asemenea, agenţii au depistat în flagrant delict 13 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. În dosarele penale instrumentate, 2 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, împotriva unei persoane fiind luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 96.000 de lei.
Au fost indisponibilizate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 11.000 de lei, printre care 100 de litri de alcool, peste 3.200 de ţigarete şi 147 de kilograme de peşte.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă