Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE. Polei şi precipitații mixte, inclusiv în Capitală. Prognoza meteo pentru acest week-end

Ziua de sâmbătă va debuta cu temperaturi mai ridicate decât în dimineţile precedente, cer înnorat în majoritatea zonelor şi local precipitaţii slabe, mixte şi depuneri de polei în jumătatea de sud-est a ţării şi ninsori izolate în rest, informează ANM.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.03.2018 - 10:30

Apoi vor fi şi intervale de cer variabil spre senin, precipitaţiile, neînsemnate cantitativ, se vor semnala doar izolat, iar în regiunile sudice maximele termice vor fi mult mai mari decât în ultimele zile. La scara întregii ţări acestea se vor încadra între -8 grade în nordul Moldovei şi 7...8 grade în sudul Dobrogei, transmite Mediafax.

Noaptea, în nord, în centru şi în est cerul se va degaja, condiţii în care temperaturile vor coborî din nou sub pragul de ger (sub -10 grade). În celelalte zone, aria de nebulozitate va fi în extindere, iar valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei; în a doua parte a nopţii în partea de sud a teritoriului local vor fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -18...-16 grade în Moldova şi estul Transilvaniei şi -1...0 grade în sudul Banatului şi sud-vestul Olteniei şi pe litoral. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale pe parcursul zilei în sud, centru şi est, cu viteze în general de 45...55 km/h, precum şi în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăşi 60...70 km/h, iar zăpada depusă anterior va fi spulberată. Izolat se va semnala ceaţă.

Temperaturi mai scăzute decât media

Duminică, la nivelul țării, regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai coborâte decât cele obişnuite în prima decadă a lunii martie, iar noaptea va fi ger în special în vest, în centru şi în nord. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -4 şi 4 grade, iar cele minime între -14 şi -4 grade, mai scăzute în nordul Moldovei şi în special în estul Transilvaniei, unde vor fi în jurul a -20 de grade.

Înnorările vor fi persistente în sudul ţării, unde, mai ales în prima parte a zilei, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte. Izolat se menţin condiţiile de polei. În celelalte zone cerul va fi variabil spre parţial noros. Vântul va sufla slab şi moderat. Mai ales noaptea, pe spaţii mici se va semnala ceaţă.

Polei și în Capitală

ANM prognozează pentru Capitală formarea poleiului în acest week-end, însoţite de precipitaţii slabe mixte. În București, pe parcursul zilei de sâmbătă, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi condiţii reduse pentru precipitaţii în primele ore. Vântul va deveni moderat, iar temporar va avea intensificări de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă, mai ridicată decât în zilele precedente, se va situa în jurul a 4 grade. În prima parte a nopţii, cerul se va menţine parţial degajat, iar temperatura va scădea spre -5...-4 grade; apoi se va înnora, astfel că spre dimineaţă va creşte probabilitatea pentru precipitaţii slabe, mixte şi polei.

„Aici sâmbătă va fi un cer mai mult noros, iar temporar vor fi precipitaţii mixte, cel puţin în prima parte a zilei, dar din nou şi spre dimineaţa de sâmbătă spre duminică, şi condiţii de polei. O maximă în jur de 3-4 grade, o minimă de -5 sau -4, urmând ca pe parcursul zilei de duminică temperaturile să mai scadă un pic, cu o maximă în jur de 0 grade şi o minimă de -9 sau -7 grade, în condiţiile unui cer mai mult noros şi iar, condiţii de precipitaţii slabe mixte”, a declarat, pentru Mediafax, Mihai Timu, meteorolog de serviciu al ANM.

Comentarii

loading...