7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialPNL, o nouă moțiune simplă pe Sănătate

PNL, o nouă moțiune simplă pe Sănătate

“Având în vedere că Biroul permanent a respins în şedinţa de săptămâna trecută depunerea moţiunii PNL invocând un titlu necorespunzător, revenim astăzi cu depunerea moţiunii pe Sănătate. Am schimbat şi titlul moţiunii, ca să nu mai deranjeze pe nimeni, care se intitulează ‘PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică’. Sper ca de data aceasta să putem dezbate această moţiune, să vedem pădurea de copaci, să vedem că în timp ce noi nu găsim timp să dezbatem această moţiune se fac statele de plată pe luna anterioară şi cei de la Financiar nu ştiu cum să facă statele de plată, cu ce fel de sporuri, să vedem că medicii de familie sunt duşi la pierzanie, să vedem că lipsesc medicamentele din spitale, să vedem că se pierd finanţările pentru spitalele regionale, să vedem că mor oameni în spitale, 200 de decese sub gloriosul dumneavoastră mandat”, a declarat deputatul liberal Florin Roman.

El a adăugat că în sistemul de Sănătate există problemele cu adevărat importante asupra cărora trebuie să se aplece Parlamentul, pentru că oamenii se pregătesc de grevă generală deoarece regulamentul de sporuri “a generat haos”.

“Cine nu vrea să înţeleagă treaba asta să se uite că din pixul ministrului plafonul este de 29% la Spitalul Universitar, dar doamna Pintea merge în vacanţă cu doamna manager, la Pantelimon e 18%, în alte locuri sporurile sunt efectiv făcute din pix de doamna ministru”, a afirmat Roman.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis săptămâna trecută ca moţiunea simplă pe Sănătate, iniţiată de PNL, să fie retrimisă la grupul deputaţilor liberali pentru a fi refăcută.

“Moţiunea a fost retrimisă la grupul PNL pentru a fi refăcută. De ce? Titlul s-a adresat către doi miniştri – Sănătate şi Muncă, ori legislaţia spune foarte clar: o moţiune simplă este adresată către un singur ministru”, preciza atunci secretarul Camerei Georgian Pop.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă