12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialPMB: Staţia de epurare de la Glina, extinsă. Investiţia se ridică la...

PMB: Staţia de epurare de la Glina, extinsă. Investiţia se ridică la aproape 2 miliarde lei

“În primul an de mandat am reuşit deblocăm acest proiect vital pentru contractul de lucrări după ce acesta fusese contestat patru ani de zile.În acest moment facem paşi concreţi pentru a putea demara efectiv lucrările. Extinderea staţiei de epurare de la Glina este o investiţie, cu fonduri europene, care se situează topul investiţiilor de mediu din Europa”, a afirmat Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă remis de Mediafax.

În cadrul acestui contract va fi posibilă realizarea unei staţii de epurare pentru întregul debit de ape uzate colectat în sistemul de canalizare al Municipiului Bucureşti, ape uzate provenite atât de pe raza Capitalei, dar din alte localităţi învecinate din judeţul Ilfov, cât şi construirea unui incinerator de nămol.

Valoarea totală a proiectului este de 1.738.198.440 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă co-finanţată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 este de 874.695.929 lei, iar valoarea contractului de proiectare si execuţie “Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi construcţia incineratorului de nămol” este de 505 965 000 lei, valoare fără TVA.

De implementarea acestei investiţii vor beneficia Municipiul Bucureşti şi alte localităţi din vecinătatea Capitalei, incluse în Aglomerarea Bucureşti, prin considerarea aportului de ape uzate al acestor localităţi în debitele de dimensionare a Staţiei de Epurare a Apelor Uzate Glina Faza II. Aceste localităţi sunt: Glina, Popeşti-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogoşoaia, Voluntari, Dobroeşti, Pantelimon, Cernica, Căldăraru, Tânganu precum şi Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Contractul de proiectare şi execuţie lucrări “Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi construcţia incineratorului de nămol”, cel mai important contract din cadrul proiectului “Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta), în Municipiul Bucureşti – Etapa II”, a fost semnat în data de 22.06.2017 între Municipiul Bucureşti şi Asocierea FCC Construccion, Aqualia Intech SA & SC Suez International SAS – lider de asocierea FCC Construccion.

Ordinul de începere a fost emis pe 3 august 2017, iar durata de implementare a acestui contract este de 40 de luni (28 de luni proiectare şi execuţie şi 12 luni Perioada de Notificare a Defectelor).

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă