12.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSocialPlăţi pentru 1.270 de beneficiari ai Programului Start-Up Nation

Plăţi pentru 1.270 de beneficiari ai Programului Start-Up Nation

“Programul Start-Up Nation se derulează în parametri normali, ultima cerere de plată urmând a fi transmisă până la data de 29 septembrie 2018. Până în prezent, peste 1.900 de dosare complete de decont au fost depuse la Agenţiile pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovare Export, dintre care peste 1.300 reprezintă deconturi aprobate. Programul Start-Up Nation este prioritar pentru noi, datorită beneficiilor pe care le aduce în plan economic şi social, prin crearea a 21.000 de noi locuri de muncă în România, din care peste 16.000 în rândul şomerilor, absolvenţilor sau persoanelor defavorizate”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Ştefan Oprea.

Potrivit comunicatului citat, în scopul accelerării ritmului acordării plăţilor pentru beneficiari, toţi aplicanţii care, până la această dată, nu au depus cereri de plată au fost contactaţi telefonic direct şi au fost consiliaţi de către specialişti, astfel încât solicitările acestora sa poată fi procesate mai rapid de către agenţiile teritoriale. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat este pregătit să vireze toţi banii acordaţi prin intermediul acestui program.

Termenul pentru finalizarea operaţiunilor de creditare şi garantare este 30 aprilie 2018, iar ultima plată către beneficiarii programului va fi efectuată până la sfârşitul lunii decembrie 2018.

“În condiţiile simplificării şi uniformizării proceselor de acordare a sumelor plătite prin intermediul programului Start-Up Nation 2018, termenul estimat pentru efectuarea plăţilor este de 3 luni de la lansarea acestuia. Termenul de lansare a programului Start-Up Nation 2018 va fi influenţat în principal de rapiditatea efectuării plăţilor aferente etapei din anul 2017, toate resursele financiare fiind disponibile în acest sens”, precizează sursa citată.

Prin programul Start-Up Nation, o firmă nou înfiinţată primeşte o finanţare de până la 200.000 de lei, care poate reprezenta 100% din valoarea proiectului. În sesiunea 2017 au fost declarate câştigătoare circa 8.600 de planuri de afaceri.

Cele mai citite

Aproximativ 300 de funcţionari publici, în grevă de avertisment la Vâlcea

Reînceperea acțiunilor de protest ale aproximativ 300 de funcționari din primăriile rurale din județul Vâlcea a adus din nou în prim-plan nemulțumirile acestora față...

Premieră în România. Nicky Minaj, pentru prima dată pe o scenă în țara noastră

Organizatorii Festivalului Saga 2024 au dezvăluit că printre artiștii internaționali invitați se numără și Nicki Minaj, o figură de marcă în muzica rap. Este...

România a avut cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE şi în luna februarie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă