Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Pintea: Următoarele doze de imunoglobulină, destinate pacienţilor în regim acut şi cronic

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că următoarele doze de imunoglobulină care vor ajunge în România sunt destinate pacienţilor din ţară, atât celor în regim acut, cât şi celor cronici.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2018 - 12:06

"Primele 1.000 de fiole care au intrat în ţară au ajuns în şase spitale din Bucureşti, acolo unde erau probleme cu pacienţii acuţi. Următoarele fiole care vor ajunge - 3.850 - vor merge în ţară, dar nu doar la pacienţii în regim acut, ci şi la pacienţii cronici, astfel încât următoarele transporturi să echilibreze cantităţile de care spitalele au nevoie în acest moment. Există nişte proceduri pe care ţara noastră a trebuit să le respecte. Sunt eforturi pe care le-am făcut în ultima perioadă. Cred că asociaţiile de pacienţi ar trebui să aprecieze aceste eforturi", a afirmat Pintea, într-o declaraţie acordată presei, după ce a participat la Adunarea Generală a Colegiului Medicilor.

Ea a susţinut că, până în luna mai, vor intra în ţară 16.000 de doze de imunoglobulină.

"Ştiu că sunt puţine, dar cele 16.000 care vor intra până în luna mai vor acoperi o nevoie. Apoi vom intra în ritm normal de livrări", a explicat ministrul.

Comentarii

loading...