14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Zona pietonală din centrul Iașiului s-a surpat pe patru metri pătrați

Zona surpată a fost îngrădită pentru ca trecătorii să nu se accidenteze. Primăria a început deja lucrările de refacere.

Surparea de suprafaţă pe o porţiune de aproximativ 4 metri pătraţi s-a produs în dreptul Casei Cărţii. Din centrul Iaşului, cel mai probabil din cauza lucrărilor anterioare care s-au efectuat pentru reţelele de apă şi canalizare. În zonă, nu este asflat, ci piatră cubică.

„Angajaţii SC Servicii Publice SA au securizat perimetrul în vederea evitării unor eventuale accidente. Surparea s-a produs pe o suprafaţă de aproximativ patru metri pătraţi. Din primele verificări, se pare că este vorba despre o zonă deranjată de săpăturile şi umpluturile rezultate în urma executării reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în perioade anterioare“, a declarat, vineri, Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iaşi.

Potrivit acestuia, în subteranul axului Pietonalei Ştefan cel Mare şi Sfânt există o conductă de canalizare cu diametrul de 2.000 de milimetri, dar care nu a fost afectată în urma surpării.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă