Foto: Mihai Diac

Piețele agroalimentare rămân deschise, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.04.2020 - 19:45

"Pe perioada stării de urgenţă pieţele agroalimentare rămân deschise, cu obligaţia administratorilor de a organiza activităţile în baza actelor normative incidente, prin adoptarea de măsuri de protecţie împotriva răspândirii COVID-19, care să se refere cel puţin la purtarea de mănuşi şi măşti, precum şi la păstrarea distanţei sociale, atât la intrarea în piaţă, cât şi în interiorul acesteia", menționează textul Ordonanței militare 9, emisă de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la data de 16 aprilie 2020.

Ministrul Vela a anunțat emiterea Ordonanței militare 9 în seara zilei de joi, 16 aprilie. Ministrul a subliniat că administratorii piețelor sunt obligați să verifice situația nu doar la intrarea clienților în piață ci și în interiorul pieței. Ministrul de Interne a mai avertizat că, dacă distanța socială nu este păstrată, piața poate fi închisă.

Printre comercianții din piețe circula, încă de acum câteva săptămâni, zvonul că piețele vor fi total închise de autorități, dar până acum nu s-a întâmplat acest lucru.

Comentarii