6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialPiețele agroalimentare rămân deschise, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela

Piețele agroalimentare rămân deschise, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela

“Pe perioada stării de urgenţă pieţele agroalimentare rămân deschise, cu obligaţia administratorilor de a organiza activităţile în baza actelor normative incidente, prin adoptarea de măsuri de protecţie împotriva răspândirii COVID-19, care să se refere cel puţin la purtarea de mănuşi şi măşti, precum şi la păstrarea distanţei sociale, atât la intrarea în piaţă, cât şi în interiorul acesteia”, menționează textul Ordonanței militare 9, emisă de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la data de 16 aprilie 2020.

Ministrul Vela a anunțat emiterea Ordonanței militare 9 în seara zilei de joi, 16 aprilie. Ministrul a subliniat că administratorii piețelor sunt obligați să verifice situația nu doar la intrarea clienților în piață ci și în interiorul pieței. Ministrul de Interne a mai avertizat că, dacă distanța socială nu este păstrată, piața poate fi închisă.

Printre comercianții din piețe circula, încă de acum câteva săptămâni, zvonul că piețele vor fi total închise de autorități, dar până acum nu s-a întâmplat acest lucru.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă