28.4 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSocialPeste un sfert dintre angajaţi şi-ar schimba locul de muncă pentru bonusuri...

Peste un sfert dintre angajaţi şi-ar schimba locul de muncă pentru bonusuri mai consistente, sondaj

Peste un sfert dintre angajaţii români (28%) şi-ar schimba actualul loc de muncă cu un altul care oferă un salariu atractiv şi beneficii extra-salariale competitive, însă aproape jumătate (48%) nu ar accepta un salariu mai mic pentru un post cu impact social mai mare, relevă un sondaj de specialitate.

În acest sens, sondajul realizat de Undelucram şi Sodexo Benefits and Rewards Services arată că 77% dintre cei chestionaţi se gândesc şi la impactul pe care îl au din rolurile lor în societate, iar 43% consideră că implicarea în societate este echivalentă cu impactul direct al muncii pe care o fac.

Totodată, 7% dintre angajaţi subliniază că ar vrea să devină antreprenori, iar aproximativ 24% au ales actualul loc de muncă datorită pachetului salarial, 17% au fost motivaţi de perspectivele de promovare şi dezvoltare profesională, 16% au apreciat flexibilitatea programului şi tot 16% posibilitatea de a lucra online.

De asemenea, 11% dintre respondenţi şi-au ales locul de muncă pentru domeniul în care activează compania, iar acelaşi procent pentru impactul pe care îl are jobul actual. În plus, aproape 10% dintre angajaţi şi-au ales locul de muncă în funcţie de brandul companiei, în timp ce 8% în raport de manageri şi de colegi.

Potrivit sursei citate, circa 28% dintre respondenţi şi-ar schimba actualul loc de muncă dacă ar primi o ofertă care poate include beneficii extra-salariale (card de masă, vouchere cadou/de vacanţă sau asigurări). În acelaşi timp, 22% dintre salariaţi ar face acest lucru pentru oportunităţi mai bune de promovare sau dezvoltare profesională, iar aproximativ 13% şi-ar schimba locul de muncă pentru unul care oferă mai multă flexibilitate sau unul care are însemnătate pentru ei şi un impact benefic asupra societăţii.

O pondere mai mică, de 7%, dintre angajaţi ar vrea un alt loc de muncă din cauza volumului foarte mare de muncă şi pentru a nu mai lucra peste program, iar 6% şi-ar dori să aibă un alt manager.

Pachetul salarial este principalul aspect care îi determină pe 19% dintre angajaţii români să rămână la un loc de muncă, în timp ce 18% sunt motivaţi de faptul că au un loc de muncă stabil. Pe de altă parte, 17% rămân la acelaşi loc de muncă datorită echipei cu care lucrează, iar 16% apreciază faptul că au un echilibru între carieră şi timpul liber. În jur de 11% dintre angajaţi rămân la actualul loc de muncă pentru recunoaşterea pe care o primesc din partea echipei, 9% pentru impactul pe care munca lor îl are în societate, 8% pentru perspectivele de dezvoltare profesională şi tot 8% pentru proiectele în care sunt implicaţi.

Pentru 43% din totalul celor chestionaţi, implicarea în societate înseamnă să simtă că munca lor are un impact pozitiv în comunitatea din care fac parte. Pe acest principiu, 23% dintre angajaţi simt că se implică în societate atunci când donează bani sau alte produse către persoane sau asociaţii, în timp ce 13% susţin că aduc o contribuţie în momentul în care fac voluntariat.

Dacă ar fi să aleagă strict între pachetul salarial şi impactul muncii lor în societate, 18% dintre cei intervievaţi ar alege un loc de muncă în funcţie de impactul avut. Pe de altă parte, aproape jumătate (48%) dintre angajaţi nu ar accepta un salariu mai mic pentru un loc de muncă cu impact social mai mare.

La sondajul realizat în luna mai a acestui an, au participat 2.186 de respondenţi, care sunt angajaţi în domenii precum: IT, retail, financiar-bancar, Business Process Outsourcing & servicii, telecomunicaţii, producţie bunuri de consum, servicii de sănătate, producţie industrială, HoRe-Ca, producţie-transport hidrocarburi/energie, servicii ştiinţifice/tehnice, construcţii/imobiliare, media & cultură.

Undelucram.ro face parte din reţeaua de platforme Wherewework, care are cea mai mare comunitate online a angajaţilor din România şi una dintre cele mai importante din zona Europa Centrală şi de Est, cu 1,5 milioane de angajaţi pe platformă la nivel regional.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă