24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăSocialPeste un milion și jumătate de persoane au trecut prin vămi în...

Peste un milion și jumătate de persoane au trecut prin vămi în perioada mini-vacanței de Sfânta Maria

Peste un milion şi jumătate de persoane au trecut prin punctele de frontieră în perioada 12-15 august, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

„Prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control peste 1.500.000 de persoane, cetăţeni români şi străini şi aproximativ 380.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în ţară, cât şi la ieşire. Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria, pe unde, în acelaşi interval de timp, au efectuat formalităţile aproximativ 600.000 de persoane, precum şi 180.000 de mijloace de transport”, se arată într-un comunicat al IGPF.

Conform aceleiaşi surse, cele mai tranzitate puncte de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, au fost Nădlac II, cu aproximativ 350.000 de persoane şi PTF Giurgiu, cu peste 166.000 de persoane.

Peste 4.000 poliţişti de frontieră au fost la datorie zilnic, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

IGPF mai informează că, în aceeaşi perioadă, au fost constatate 71 fapte ilegale (40 infracţiuni şi 31 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis ori păreau a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 109.900 de lei.

Poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 32 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. De asemenea, nu s-a permis ieşirea a 44 cetăţeni români, din diferite motive legale.

„În ceea ce priveşte cetăţenii ucraineni, 12.958 au intrat în România în cursul zilei de ieri (în creştere cu 0,2% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 15.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.951.167 cetăţeni ucraineni”, se mai menţionează în comunicat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

USR cere demisia ministrului Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat

USR cere demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), după ce acesta a fost acuzat de plagiat. Cererea a fost anunțată luni, 26 septembrie 2022, de...

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...
Ultima oră
Pe aceeași temă