12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialPeste o sută de case de tip familial sunt oferite copiilor din...

Peste o sută de case de tip familial sunt oferite copiilor din centrele de plasament

O casă nouă de tip familial, prima construită în județul Sibiu, îi va găzdui pe cei 12 tineri care până acum au locuit în Centrul de Plasament din Orlat, anunță un comunicat de presă transmis de Fundația Hope and Homes for Children și de Grupul Holcim.

Casa de tip familial din Sibiu este cea de-a treia casă construită cu sprijinul financiar al Holcim România, primele două fiind deja date în folosință în București, Sector 4 (2018) și Neamț (2019). În prezent, în centrul de plasament din Orlat, Sibiu, locuiesc 42 de copii. În total, la finalul lunii martie, 151 de copii instituționalizați trăiau în 4 centre de plasament încă deschise în județ. La nivel național, peste 4000 de copii și adolescenți trăiau în centre de plasament, la finalul anului trecut.

„Suntem bucuroși că putem fi alături de Hope and Homes for Children într-un proiect atât de important. Orice copil are nevoie de un mediu sănătos în care să se dezvolte, un loc doar al său pe care să-l numească «acasă». Astăzi este o zi de sărbătoare pentru noi știind că aici, în scurt timp, 12 copii vor locui, vor învăța și își vor petrece timpul într-un mediu foarte asemănător celui dintr-o familie obișnuită, ocrotiți și îngrijiți, așa cum toți copiii au dreptul să crească. Felicitări tuturor partenerilor implicați în proiect!”, a declarat Alina Cristea – Manager CSR & Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România.

Construirea și darea în folosintă a casei de tip familial de la Sibiu face parte dintr-un proiect amplu demarat de Fundația Hope and Homes for Children, prin care susține dezinstituționalizarea și reformarea sistemului de protecție a copilului în România.

Obiectivul final al acestui proiect urmărește închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România, așa numitele orfelinate, până în 2027.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă