16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Peste o sută de case de tip familial sunt oferite copiilor din centrele de plasament

O casă nouă de tip familial, prima construită în județul Sibiu, îi va găzdui pe cei 12 tineri care până acum au locuit în Centrul de Plasament din Orlat, anunță un comunicat de presă transmis de Fundația Hope and Homes for Children și de Grupul Holcim.

Casa de tip familial din Sibiu este cea de-a treia casă construită cu sprijinul financiar al Holcim România, primele două fiind deja date în folosință în București, Sector 4 (2018) și Neamț (2019). În prezent, în centrul de plasament din Orlat, Sibiu, locuiesc 42 de copii. În total, la finalul lunii martie, 151 de copii instituționalizați trăiau în 4 centre de plasament încă deschise în județ. La nivel național, peste 4000 de copii și adolescenți trăiau în centre de plasament, la finalul anului trecut.

„Suntem bucuroși că putem fi alături de Hope and Homes for Children într-un proiect atât de important. Orice copil are nevoie de un mediu sănătos în care să se dezvolte, un loc doar al său pe care să-l numească «acasă». Astăzi este o zi de sărbătoare pentru noi știind că aici, în scurt timp, 12 copii vor locui, vor învăța și își vor petrece timpul într-un mediu foarte asemănător celui dintr-o familie obișnuită, ocrotiți și îngrijiți, așa cum toți copiii au dreptul să crească. Felicitări tuturor partenerilor implicați în proiect!”, a declarat Alina Cristea – Manager CSR & Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România.

Construirea și darea în folosintă a casei de tip familial de la Sibiu face parte dintr-un proiect amplu demarat de Fundația Hope and Homes for Children, prin care susține dezinstituționalizarea și reformarea sistemului de protecție a copilului în România.

Obiectivul final al acestui proiect urmărește închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România, așa numitele orfelinate, până în 2027.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă