Peste 65.000 de elevi riscă să rămână cu situațiile școlare neîncheiate

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara, la TVR 1, că 65.146 de elevi sunt în situația de a nu avea mediile școlare încheiate pe primul semestru din cauză că nu au putut participa la clasele online.

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 11.01.2021 - 21:02

„Acești elevi vor trebui să fie cu prioritate obiectul unor acțiuni remediale”, a subliniat Cîmpeanu. El a atras atenția că este nevoie de prezență fizică în școală și de profesori care să pună „un diagnostic” cu privire la asimilarea de materie de către acești elevi.

Acești profesori vor trebui să facă ore de recuperare, în care să predea schematic pentru a compensa pierderile. Ministrul a completat că profesorii și elevii vor decide schema de predare, în funcție de nevoi, și dacă este necesar, se va merge la școală și sâmbăta. De asemenea, vor fi suficiente două note pentru a încheia situația la o materie școlară.

„Regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar permite deja să se încheie mediile în patru săptămâni de când copilul, elevul, revine la școală. Astăzi, am luat decizia să extindem această perioadă la opt săptămâni pentru a avea timp profesorii să pregătească, să compenseze pierderile prin aceste acțiuni remediale,” a spus Cîmpeanu. 

Cîmpeanu a subliniat că va fi nevoie de fonduri pentru ca dascălii care predau suplimentar să fie plătiți. 

Comentarii