Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 430 de blocuri din Sectorul 6 al Capitalei vor intra în reabilitare termică

Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că 431 de blocuri din sectorul 6 vor intra în reabilitare termică în perioada următoare. În prezent, 74 de clădiri sunt deja în execuţie, iar 357 de imobile au proiectele tehnice finalizate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.11.2018 - 14:59

„Demarăm programul de reabilitare termincă a locuinţelor din sectorul 6, un program blocat foarte mult timp. (...) 431 de blocuri vor intra în perioada următoare în acest proiect. Un element de noutate îl reprezintă faptul că pentru prima dată, Primăria Sectorului 6 accesează fonduri europene, lucru care ne ajută foarte mult, pentru că bugetul nostru nu este foarte mare. Discutăm de peste 200 de milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, în primă fază, la care adăugăm bani de la bugetul local şi fonduri rambursabile de la Banca Europeană de Investiţii”, a declarat, joi, Gabriel Mutu, primarul sectorul 6.

Potrivit edilului, coplata proprietarilor se va recupera într-o perioada de 10 ani, prin direcţiile de taxe şi impozite.

„În acest moment avem peste 9.000 de apartamente care au intrat în faza de execuţie, iar pentru 357 de blocuri avem deja proiectele tehnice finalizate, iar 74 de blocuri sunt deja în execuţie (...) Coplata se va recupera de la asociaţiile de proprietari într-o perioadă de 10 ani, prin direcţiile de taxe locale”, a mai declarat Mutu.

Edilul sectorului 6 a mai precizat faptul că din punct de vedere tehnic, pe lângă anveloparea faţadelor, reabilitarea se referă şi la schimbarea sistememelor de iluminat interioare, cu eficienţă energetică ridicată, de tip led.

Comentarii

loading...