Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

HARTĂ. Peste 120.000 de copii vor să devină școlari

122.220 cereri de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020, au fost depuse înainte de ultima săptămână a calendarului primei etape.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Actualizat: 21.03.2019 - 14:59

Conform situației centralizate de Ministerul Educației Naționale, în intervalul 4-15 martie din prima etapă (4-22 martie 2019) a calendarului de înscriere în învățământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 au fost introduse 122.220 de cereri în baza națională de date.

„Dintre acestea, 106.779 de cereri (87,4%) vizează copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi ­până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 15.441 de cereri (12,6%), copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv)“, menționează MEN, într-un comunicat.

În prima etapă, cererile-tip de înscriere mai pot fi completate, online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, până vineri, 22 martie, inclusiv. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și (cel puțin) a unui membru al comisiei, între orele 8.00-18.00, zilnic, de luni până vineri.

Listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere vor fi afișate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, vineri, 29 martie, anunță Ministerul Educației.

A doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie a.c. și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data pe 11 aprilie.

„Ulterior, timp de o săptămână (12 - 19 aprilie), inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului“, mai precizează MEN.

   

Comentarii

loading...