Peste 12.000 de elevi din București s-au înscris la cursurile de pregătire pentru examenele naționale

Peste 12.000 de elevi s-au înscris la cursurile de pregătire pentru examenele naționale

Inspectoratul Școlar al Municipiului București anunță faptul că 7.156 de elevi din clasa a VIII-a şi 5.666 - din clasele a XII-a Zi şi a XIII-a seral/FR şi-au anunţat participarea le sesiunea de pregătiri organizată între 2 și 12 iunie.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

27.05.2020 - 15:18

"Până la acest moment, şi-au anunţat participarea fizică la activităţile educaţionale organizate de unităţile de învăţământ: 7.156 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a, 882 de profesori care predau discipline de examen în învăţământul secundar inferior şi 5.666 de elevi înscrişi în clasele a XII-a Zi şi a XIII-a seral/FR, precum şi un număr de 1.090 de profesori care predau discipline de examen în învăţământul secundar superior", precizează sursa citată.

IŞMB arată că pentru elevii care nu vor participa fizic la pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale vor fi organizate activităţi de pregătire online sau de pregătire alternativă.

Totodată, conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti asigură elevii şi părinţii, precum şi cadrele didactice că toate unităţile de învăţământ sunt pregătite să organizeze activităţile educaţionale premergătoare examenelor naţionale, în condiţiile prevăzute de Ordinul comun MEC şi MS din 19 mai 2020.

"Pentru organizarea acestor activităţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a comunicat instituţional cu reprezentanţii autorităţilor locale, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, precum şi cu directorii unităţilor de învăţământ, care au elaborat proceduri specifice de organizare a activităţilor educaţionale în contextul pandemiei cu noul coronavirus", susţine IŞMB.

În perioada 2 - 12 iunie, în unităţile de învăţământ din Bucureşti, vor avea loc activităţi de pregătire a elevilor, în vederea susţinerii examenelor naţionale.

Comentarii