Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 10,2 milioane de lei pentru Monumentul Marii Uniri

George Ivaşcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a semnat miercuri contractul de peste 10,2 milioane de lei pentru realizarea Monumentului Marii Uniri al sculptorului Mihai Buculei, care ar trebui amplasat la Alba Iulia până pe 26 noiembrie.

Share

Rl online 0 comentarii

06.06.2018 - 14:51

Potrivit contractului, autorul îşi asumă că monumentul va fi realizat şi amplasat până la cel târziu 26 noiembrie 2018.

Monumentul va avea o înălţime de 22 de metri şi o greutate de 1.350 de tone. Preţul contractului este de 10.209.700 de lei, TVA inclus, transmite MCIN.

„La începutul primăverii, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a fost acuzat, pe nedrept, că a pierdut contractul pentru realizarea acestui monument. O informaţie falsă, având în vedere că nu puteam pierde ceva ce nu exista. Problema realizării Monumentului Marii Uniri din Alba Iulia, veche de 25 de ani, pentru că încă din 1993 sculptorul Mihai Buculei a câştigat concursul pentru realizarea acestui monument, a fost deblocată astăzi prin semnarea  contractului, potrivit căruia, aşa cum şi-a asumat autorul, la 1 decembrie, la Alba Iulia, ne vom putea bucura de acest monument. Am dovedit, aşadar, că dacă avem suficientă determinare, putem găsi soluţii pentru orice problemă, chiar şi pentru cele «istorice»”, a declarat ministrul George Ivaşcu.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va monitoriza „cu atenţie” etapele de execuţie a contractului şi va oferi orice sprijin legal necesar, atât autorului, cât şi autorităţilor locale, astfel încât termenul de finalizare a monumentului să fie respectat, pentru ca acesta să poată fi inclus în planul manifestărilor ce vor avea loc la 1 Decembrie în oraşul Alba Iulia.

Comentarii

loading...