12 C
București
miercuri, 29 septembrie 2021

Pesoanele care au protestat fără mască au primit amenzi de 30.000 de lei

O serie de persoane care au participat, în seara zilei de sâmbătă, 20 martie 2021, la protestele neautorizate din București, au primit amenzi care au totalizat aproape 30.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă seară, de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale (amenzi) în valoare totală de 29.950 de lei.

Este vorba de persoane care au participat sau chiar au inițiat manifestaţiile care au avut loc în zonele Piaţa Victoriei, Piaţa Universităţii, Parcul Izvor şi Palatul Cotroceni (zona statuii Leu).

Inițiatorii acţiunilor au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depăşirea numărului maxim de 100 de participanţi, nu au asigurat respectarea de către aceştia a măsurilor de protecţie sanitară (nu au purtat mască) şi nu au respectat locul de desfăşurare a activităţilor declarate.

Potrivit informațiilor prezentate pe rețelele de socializate, printre protestatari s-ar fi aflat și senatoarea Diana Șoșoacă. Nu se știe dacă și ea a fost amendată. 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă