Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Persoanele vârstnice care vor să rămână active pot face voluntariat pentru copii

Persoanele vârstnice care vor să rămână active sunt invitate să participe la programul "Generații", dezvoltat de Fundația Regală Margareta a României.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.02.2020 - 20:22

Persoanele vârstnice care doresc să rămână active și să își asume un nou rol social pot face voluntariat pentru copiii vulnerabili care frecventează centre sociale de tip școală după școală din mai multe județe din România.

Astfel, seniorii au ocazia să își valorifice experiența, pasiunea sau talentul pentru un anumit domeniu oferind copiilor cursuri educative, vocaționale sau practice, în cadrul unui program denumit "Generații", dezvoltat de Fundația Regală Margareta a României.

Fundația implementează la nivel național programe care încurajează îmbătrânirea activă și voluntariatul la vârsta a III-a, având la bază abordarea intergenerațională.

"Prin voluntariat, vârstnicii își redobândesc sentimentul de utilitate și redescoperă bucuria de a trăi și de a dărui, implicându-se în sprijinul copiilor care se confruntă cu situații dificile de viață. În același timp, copiii primesc ajutor la materiile unde întâmpină probleme, își fac temele la after-school, își descoperă noi pasiuni, câștigă abilități practice și ajung să își îmbunătățească rezultatele școlare", precizează un comunicat transmis de Fundația Regală Margareta a României.

Comentarii