Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Percheziții în județul Hunedoara. Într-un an s-au furat 300 de tone de cărbune din vagoane

Percheziții în județul Hunedoara. Într-un an s-au furat 300 de tone de cărbune din vagoane

Nu mai puțin de 15 percheziţii au loc joi dimineaţa la persoane suspectate că furau cărbune din vagoanele de marfă, în judeţul Hunedoara. Poliţiştii spun că în aproape un an a fost furată cantitatea de 300 de tone din vagoanele care aprovizionau Termocentrala Mintia.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

18.01.2018 - 09:23

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara fac 15 percheziţii pe raza judeţului Hunedoara, având 13 mandate de aducere emise de Judecătoria Petroşani, la 11 domicilii şi patru firme, într-un dosar penal care vizează furturi de minereu de cărbune din vagoanele de marfă care aprovizionează Termocentrala Mintia.

În perioada monitorizată, februarie 2017-ianuarie 2018 persoane necunoscute au sustras şi valorificat aproximativ 300 tone de minereu. Cărbunele era încărcat în vagoane şi transportat la Mintia, iar pe traseu, cărbunele era furat din aceste vagoane.

Până în prezent au fost monitorizate mai multe transporturi de minereu de cărbune sustras, transportul efectuându-se cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone. Preţul de vânzare este de aproximativ 500 lei pe tonă.

Carbunele furat se comercializa către persoane fizice şi firme, fiind obţinute în schimb sume de bani sau cantităţi de cereale. Suspecţii vor fi cercetaţi pentru infracţiuni de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

Comentarii