14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialPensionarii militari ar putea fi reprezentați de un Consiliu subordonat Parlamentului

Pensionarii militari ar putea fi reprezentați de un Consiliu subordonat Parlamentului

Proiectul legislativ nr. 481/16.06 2020, înregistrat sub numărul Plx 376/17.06.2020, propune înființarea unui “Consiliu național pentru problemele rezerviștilor și veteranilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională”.

Potrivit acestui proiect, viitorul Consiliu Național ar urma să fie subordonat Camerei Deputaților.

Proiectul pare să sugereze că militarii pensionari, precum și veteranii din cel de-al doilea Război Mondial și din teatrele de luptă din ultimii ani, vor fi reprezentați în fața organelor de stat de acest Consiliu Național.

Proiectul a generat deja controverse. Astfel, colonelul (r) Ștefan Tudosie, membru al conducerii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, susține că această nouă structură va avea coloratură politică.

În opinia acestuia, se dorește “crearea unei structuri de stat, politice, finanțată integral de la bugetul de stat, care, sub acoperirea unei false reprezentativități pentru rezerviști și veterani, să asigure în numele și pe seama acestora, avizarea actelor normative privitoare la statutele lor!”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă