Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pensionarii militari ar putea fi reprezentați de un Consiliu subordonat Parlamentului

Un proiect de lege înaintat în această lună prevede înființarea unui “Consiliu national pentru problemele rezervistilor si veteranilor din sistemul national de aparare, ordine publica si securitate natională".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2020 - 18:10

Proiectul legislativ nr. 481/16.06 2020, înregistrat sub numărul Plx 376/17.06.2020, propune înființarea unui “Consiliu național pentru problemele rezerviștilor și veteranilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională”.

Potrivit acestui proiect, viitorul Consiliu Național ar urma să fie subordonat Camerei Deputaților.

Proiectul pare să sugereze că militarii pensionari, precum și veteranii din cel de-al doilea Război Mondial și din teatrele de luptă din ultimii ani, vor fi reprezentați în fața organelor de stat de acest Consiliu Național.

Proiectul a generat deja controverse. Astfel, colonelul (r) Ștefan Tudosie, membru al conducerii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, susține că această nouă structură va avea coloratură politică.

În opinia acestuia, se dorește "crearea unei structuri de stat, politice, finanțată integral de la bugetul de stat, care, sub acoperirea unei false reprezentativități pentru rezerviști și veterani, să asigure în numele și pe seama acestora, avizarea actelor normative privitoare la statutele lor!".

Comentarii

loading...