Pensionare de la 65 de ani pentru angajații din domeniul cercetării şi dezvoltării

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea pentru completarea Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare, prin care vârsta de pensionare a personalului din domeniul cercetării şi dezvoltării va fi de 65 de ani.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2018 - 14:41

Potrivit actului normativ, vârsta de pensionare pentru personalul de cercetare-dezvoltare este de 65 de ani, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.

„Această propunere legislativă preîntâmpină situaţiile de discriminare pe motive de gen, cu atât mai mult cu cât majoritatea personalului de cercetare-dezvoltare de gen feminin doreşte continuarea activităţii, şi nu pensionarea. De asemenea, considerăm că în domeniul cercetare-dezvoltare, discriminarea de gen, fie ea şi pozitivă, nu îşi are rostul. Totuşi, legea dă posibilitatea pentru persoanele care doresc să se pensioneze la vârsta de 63 de ani să facă acest lucru, dar ca o derogare, şi nu ca o regulă”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ, iniţiată de deputatul Minorităţilor, Varujan Pambuccian.

Camera Deputaţilor a adoptat acest proiect de lege în 28 februarie, în calitate de for decizional.

Comentarii