Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pe 10 august angajații din penitenciare vor fi în grevă japoneză

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că în 10 august angajaţii vor intra în grevă japoneză, iar majoritatea celor 31 de sindicate afiliate au notificat conducerile penitenciarelor în legătură cu refuzul de a face ore suplimentare.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 06.08.2018 - 09:02

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor transmite, luni, printr-un comunicat de presă, că majoritatea celor 31 de sindicate afiliate au notificat conducerile penitenciarelor în legătură cu refuzul de a efectua ore suplimentare şi au depus sesizări împotriva ordinelor şi dispoziţiilor ilegale în materia plăţii orelor suplimentare şi a împuternicirilor, acţinea urmând a fi finalizată la 10 august 2018.

Luni, începând cu ora 10.00, sindicaţiştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor participă la sediul Ministerului Justiţiei la o nouă rundă de discuţii  pe tema problemelor din penitenciare, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului şi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. "Din nefericire, rezultatul precedentelor discuţii cu ministrul Tudorel Toader şi reprezentanţii acestuia este doar o listă lungă de promisiuni nerespectate, ceea ce a determinat declanşarea acţiunilor de protest, care vor continua până la rezolvarea problemelor sesizate şi până la demiterea actualului ministru al Justiţiei", spun reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Pe lista de revendicări a angajaţilor din penitenciare sunt incluse: condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante,  eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor şi  plata integrală a orelor suplimentare curente.

Sindicaliştii spun că ministrul Justiţiei a promis în urmă cu un an standarde privind condiţiile de lucru în penitenciare şi un plan multianual de  investiţii, dar nu s-a ţinut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiţii a fost redus la jumătate. În ceea ce priveşte plata orelor suplimentare restante, sindicatele din penitenciare spun că în continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite, iar ministrul Justiţiei s-a angajat acum şase luni că acestea vor fi plătite, dar nu s-a ţinut de cuvânt. De asemenea, angajaţii din penitenciare cer reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de management superior şi încetarea practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depăşirea limitei de 1 an permisă de lege. "Chiar directorul general al ANP Marian Dobrică este ilegal imputernicit de 3 luni", afirmă sindicaliştii.

Conform calendarului acţiunilor de protest anunţate de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în 10 august angajaţii din penitenciare organizează grevă japoneză, în 19 august organizează grevă prin exces de zel la accesul în penitenciare şi în derularea altor activităţi care, deşi nu afectează drepturile deţinuţilor, pot duce la blocarea penitenciarelor, în perioada 27 august - 27 septembrie vor fi pichetate sediile penitenciarelor de către 50 - 100 de angajaţi în uniformă. De asemenea, în perioada 1 - 10 septembrie este prevăzută depunerea unor acţiuni în instanţă şi plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre, iar în 3 octombrie este programat un miting în uniformă la Ministerul Justitiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu marş de protest între cele două instituţii. Sindicatele spun că începând cu octombrie, angajaţii vor refuza să intre în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a misiunilor.

"În paralel, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor continuă acţiunile în justiţie împotriva ministrului Tudorel Toader, şi a directorului general al ANP, Marian Dobrică, pentru abuz în serviciu în legătură cu semnarea unor ordine şi decizii ilegale", adaugă reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Comentarii

loading...