Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Patriarhul Daniel: Regele Mihai - exemplu de curaj, înțelepciune și devotament în slujirea patriei

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, spune că Biserica se roagă pentru odihna sufletului Regelui Mihai, subliniind că acesta va rămâne în istorie ca un exemplu de curaj, înțelepciune și devotament în slujirea patriei și a neamului.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.12.2017 - 16:25

"Biserica se roagă pentru odihna sufletului Regelui Mihai I al României. Am aflat cu tristețe despre trecerea din această viață a Majestății Sale Regele Mihai I al României, veste care a îndoliat și îndurerat pe toți românii din țară și străinătate. Personalitate remarcabilă în plan național și internațional, Regele Mihai I al României rămâne în istorie ca simbol al unității și demnității poporului român de pretutindeni și ca exemplu de curaj, înțelepciune și devotament în slujirea patriei și a neamului românesc în vremurile dificile din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și în perioada de început a regimului comunist din România", spune patriarhul într-un mesaj transmis de Biroul de presă al Patriarhiei.

Regele Mihai a murit marți, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Potrivit Întâistătătorului BOR, "de-a lungul întregii sale vieți, în care a reprezentat cu demnitate poporul român, Majestatea Sa a fost un susținător permanent al Bisericii Ortodoxe Române, participând adesea la slujbele din Catedrala Patriarhală, precum și la sfințirea Catedralei mitropolitane din Timișoara, în anul 1946, împreună cu Patriarhul Nicodim".

"În aceste momente de întristare, în numele Sfântului Sinod, al clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, adresăm sincere condoleanțe Casei Regale a României și ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos să așeze sufletul Majestății Sale Regele Mihai I al României în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi și să dăruiască alinare sufletească tuturor celor îndurerați de trecerea sa din această viață. În toate bisericile din Patriarhia Română se vor înălța rugăciuni pentru odihna sufletului Regelui Mihai. Veșnica lui pomenire din neam în neam!", se mai arată în mesajul patriarhului Daniel, care transmite "părintești condoleanțe și binecuvântare pentru membrii Casei Regale și pentru toți cei îndoliați".

Comentarii