Consiliul Consultativ al Copiilor

Participarea copiilor la luarea deciziei este foarte importantă pentru societate

Peste 80 la sută dintre copii spun că rolul în luarea deciziilor aparține adulților, iar ei, copiii, sunt de obicei doar informați despre aceste decizii.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.03.2021 - 12:14

Organizația World Vision România (WVR) consideră că "participarea copiilor la luarea deciziei este foarte importantă pentru societate", în condițiile în care, de obicei, copiii nu sunt consultați cu privire la aceste decizii.

"În România și în Europa, copiii sunt adesea ignorați de societate și autorități. Conform unui studiu făcut în mediul rural de către World Vision România, peste 80% dintre copii spun că rolul principal în luarea deciziilor aparține adulților, ei fiind doar informați despre decizia finală", precizează un comunicat de presă difuzat de WVR.

Fundația World Vision România lansează un proiect finanțat de Parlamentul European, cu durata de un an, prin care vrea să formeze viitori lideri civici. Proiectul vizează copiii cu vârste între 12 și 18 ani din zonele rurale, în special din cele defavorizate. Timp de un an de zile, aceștia vor învăța "să-și facă vocea auzită" atât pe canalele de social media, cât și în dezbaterea publică.

Comentarii