Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parlamentul a aprobat sporul de risc în învățământ. Câți bani în plus vor lua profesorii

Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, a adoptat proiectul de Lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.10.2020 - 19:25

Noua lege va acorda un stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă.

Aceste sume de bani în plus se acordă pentru implicarea şi expunerea personalului didactic la riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit textului de lege, sporul se acordă "începând cu anul şcolar/universitar 2020/2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2".

Proiectul de lege a fost aprobat, marți, de Camera Deputaților cu 158 voturi pentru, unul împotrivă şi 77 de abţineri.

Comentarii