Regele Mihai

Parcul Herăstrău se va numi Parcul Regele Mihai I

Parcul Herăstrău, cel mai mare din București, îşi va schimba numele în Parcul Regele Mihai I, conform unei hotărâri aprobate, marți, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.12.2017 - 16:23

Consilierii USR s-a abţinut de la vot, motivând că pentru acest proiect ar fi trebuit făcută o dezbatere publică și să fie cerut punctul de vedere al Casei Regale.

În schimb, primarul Capitalei, Gabriela Firea, salută această decizie, pe care o consideră foarte bună și crede că nu va crea nemulţumiri.

„Există o simbolistică deosebită. Această suprafaţă a fost donată chiar de Casa Regală şi cred că, având în vedere că în acea zonă se află şi Palatul Elisabeta, este o opţiune foarte potrivită şi care nu va stârni un val de nemulţumire”, a declarat primarul Gabriela Firea la începutul şedinţei CGMB.

„Întreaga ţară ar trebui să onoreze memoria Regelui Mihai I, dar asta nu înseamnă să ne grăbim să adoptăm un proiect de hotărâre fără nicio dezbatere. Am observat că avizele au fost obţinute azi dimineaţă la ora 8.00. Nu a fost nici măcar o dezbatere publică. Plus că nu văd un punct de vedere important: cel al Casei Regale”, a replicat Roxana Wring, consilier USR.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat, marți, cu 39 de voturi „pentru” şi 12 abţineri.

Comentarii