Foto Arhiva

Parcul dedicat Centenarului, inaugurat în Capitală

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, împreună cu preşedintele parlamentului lituaninan, au inaugurat, joi, „Parcul 100 de stejari”, în Bucureşti. Parcul este dedicat Centenarului Marii Uniri şi este, totodată, simbolul al aniversării a 100 de la Restaurarea Lituaniei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2018 - 13:16

Amenajat pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi, la iniţiativa Ambasadei Lituaniei la Bucureşti, parcul în care vor fi plantaţi 100 de stejari - simbol al eroismului, al puterii şi al durabilităţii - va avea o dublă semnificaţie. El va deveni astfel primul parc din Capitală dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, dar totodată, şi simbolul pe pământ românesc al aniversării a 100 de ani de la Restaurarea Statului Lituanian. Parcul este amenajat în incinta Parcului Lumea Copiilor din Sectorul 4.

„Suntem în anul Centenar, un an în care suntem obligaţi atât faţă de înaintaşii noştri cât şi faţă de generaţiile tinere să fim mai responsabili, să aducem o contribuţie importantă la dezvoltarea ţării şi la o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii. (...) Acum nu mai luptăm cu baioneta, ci luptăm cu informaţia, cu internetul, pentru a avea spitale europene, şcoli de cea mai bună calitate, autostrăzi şi un mediu ambiant care să asigure sănătatea noastră şi a copiilor noştri”, a declarat, primarul general, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a mai precizat că autorităţile de la Bucureşti vor întoarce acest gest plantând la Vilnius 100 de stejari.

„Este un an special pentru ţările noastre. Astăzi, plantând aceşti 100 de stejari, nu marcăm doar dragostea pentru ţările noastre, dar lăsăm şi un simbol pentru următoarele generaţii, un simbol al prieteniei noastre”, a declarat ”, Viktoras Pranckietis, preşedintele Parlamentului Republicii Lituania.

„Este o iniţiativă deosebită pe care Ambasada Lituaniei a avut-o, este un moment extrem de important pentru comunitatea locuitorilor Sectorului 4 şi evident, pentru toţi bucureştenii. (…) Mă bucur că Parcul celor 100 de stejari este aici în Sectorul 4 şi abia aştept să fim prezenţi şi la Vilnius pentru a marca şi acolo Anul Centenarului Marii Uniri”, a declarat Daniel Băluţă, primarul sectorul 4.

Comentarii