13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialParchetul spune despre fata de 14 ani găsită sângerând pe stradă că...

Parchetul spune despre fata de 14 ani găsită sângerând pe stradă că nu are probe că a fost violată

Conform legii, procurorii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea act sexual cu un minor. Cercetările vizează fapta, nu o persoană, iar în cadrul anchetei au fost audiaţi minorii implicaţi şi martorii, au fost făcute percheziţii domiciliare şi au fost comandate expertize medico-legale.

„S-a dispus începerea urmăririi penale faţă de fapta act sexual cu un minor. În cauză a fost audiată persoana vătămată cu respectarea dreptului privind asistenţa juridică din oficiu şi în prezenţa unui reprezentant al DGASPC Galaţi. Au fost audiaţi martorii prezenţi la locuinţa unde victima a avut contact sexual. S-a obţinut şi s-a pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la imobilul unde a avut loc acest raport sexual şi s-a efectuat de către organele de urmărire penală o cercetare la faţa locului prin identificarea şi ridicarea mai multor probe, inclusiv probe biologice. În cauză s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale pentru a se stabili cu exactitate modul în care s-au produs leziunile”, declară procurorul Laurenţia Traian, reprezentant al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Asupra băiatului de 14 ani nu s-a luat nici o măsură, iar cercetările sunt continuate cu acesta în libertate. Procurorii susţin că din verificările făcute până în prezent nu au apărut probe care să ducă la varianta unui viol.

„Până la acest moment nu au rezultat probe care să conducă la suspiciunea rezonabilă că raportul sexual a fost realizat prin constrângere, prin punerea în imposibilitate de a se apăra, ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare. Totuşi, după primirea raportului de expertiză medico-legală, procurorii vor dispune efectuarea unor expertize psihiatrice pentru ambii minori, prin care să se demonstreze, fără echivoc, dacă persoanele aveau discernământ (…) Până în prezent, asupra minorului nu s-a apreciat că este oportună luarea unor măsuri”, spune Laurenţia Traian Iancu.

Potrivit procurorului, băiatul de 14 ani care a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de aceeaşi vârstă nu poate fi pedepsit. Codul Penal prevede că dacă diferenţa de vârstă dintre persoanele minore care întreţin relaţii sexuale nu este mai mare de trei ani, fapta nu se pedepseşte. Singura instituţie care poate interveni este Direcţia de Protecţia Copilului. Prin legea de protecţie a copilului, aceasta poate lua o serie de măsuri care să conducă la prevenirea de astfel de situaţii, afirmă procurorul gălăţean.

În imaginile filmate de un cetăţean apar fata plină de sânge, maşina de Poliţie, mai mulţi oameni şi doi angajaţi ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul poliţiştilor care refuză să coboare din maşină, în ciuda insistenţelor. Victima pare îngrozită şi refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce poliţiştii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galaţi, iar persoana care a realizat filmarea a anunţat pe Facebook că a vizitat-o şi confirmă faptul că victima a fost violată.

Fata de 14 ani găsită sângerând abundent pe un bulevard din oraşul Galaţi le-a spus angajaţilor de la Servicul de Ambulanţă care au transportat-o la spital că a fost violată. „Pot confirma că victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Înţeleg că ulterior fata şi-a schimbat depoziţia, nu este treaba noastră, ci a Poliţiei”, a spus, pentru MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi, Mihai Polinschi.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă