15.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Parada militară de Ziua Națională va fi sub restricții de pandemie sau nu va fi deloc

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că parada militară care ar fi urmat să aibă loc în acest an de Ziua Națională a României, 1 Decembrie, s-ar putea să fie anulată.

„Variantele pe care le luăm în calcul sunt condiţionate de situaţia pandemică în care ne aflăm. Nu putem să ieşim din tot ceea ce s-a stabilit la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a explicat, într-o conferință de presă organizată la sediul Ministerului Apărării Naționale (MApN), ministrul Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, și cu prilejul Zilei Armatei (25 octombrie) s-a ținut cont, în acest an, de restricțiile impuse pentru limitarea pandemiei.

„Aşa cum aţi putut observa, la data de 25 octombrie, când am sărbătorit Ziua Armatei, cred că este foarte importantă calitatea activităţilor, nu dimensiunea şi amploarea lor şi în felul acesta căutăm soluţii astfel încât să marcăm Ziua Naţională în conformitate cu rigorile impuse de limitările şi restricţiile pandemiei de COVID-19”, a explicat ministrul Apărării. 

Conferința de presă susținută, joi, de acesta a fost dedicată prezentării bilanțului unui an de activitate a lui Nicolae Ciucă în funcția de ministru al Apărării. Anterior, Nicolae Ciucă a fost general activ și a deținut funcția de șef al Statului Major al Apărării.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă