Orban: Vom crește alocațiile pentru copii etapizat, până la dublare

Orban: Vom crește alocațiile pentru copii etapizat, până la dublare

Premierul Ludovic Orban a anunțat că a avut discuții cu membrii Guvernului în urma cărora s-a stabilit că alocațiile pentru copii vor fi mărite "etapizat".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.07.2020 - 17:54

Premierul Ludovic Orban a declarat, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, că a avut discuții cu membrii Guvernului în urma cărora s-a stabilit că alocațiile pentru copii vor fi mărite "etapizat".

Premierul nu a confirmat că alocațiile vor fi direct dublate dar a promis că, în urma acestor etape, alocațiile vor fi mărite până la dublare, pentru a se păstra spiritul legii care impunea ca alocațiile pentru copii să fie dublate.

Legea, care a fost emisă înainte de declanșarea pandemiei și a crizei economice, prevedea ca alocațiile pentru copii să fie dublate de la data de 1 august 2020.

Premierul Orban nu a prezentat un grafic al etapelor în care vor fi mărite alocațiile.

Neîndeplinirea obligației de a dubla alocațiile, de la data de 1 august 2020, este unul dintre motivele pentru care PSD amenință că va iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. PSD a anunțat inclusiv că îi va propune președintelui Iohannis un nou premier, în locul lui Ludovic Orban.

Comentarii