FOTO/VIDEO Operațiune fără precedent de căutare a unui copil înecat în Marea Neagră

O operațiune fără precedent de căutare a unui înecat în Marea Neagră are loc, luni dimineață, pe plaja Corbu din județul Constanța. Băiatul a fost părăsit la naștere de mamă și se alfa în plasament maternal.

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2018 - 14:29

Potrivit informațiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, participă 25 de scafandri cu șapte autospeciale și o ambarcațiune.

„Sunt scafandri de la inspectoratele județene pentru situații de urgență din Alba, Suceava, Hunedoara, București-Ilfov, Vrancea, Teleorman și Constanța. Cei din țară se află în stagiul de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție Constanța”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a constituit, încă de ieri, o comisie de cercetare disciplinară care va stabili modul în care au decurs evenimentele din 10 iunie 2018. Din primele discuții purtate de echipa DGASPC cu asistentul maternal profesionist, băiatul a plecat de acasă ieri după-amiază. I-a spus asistentului maternal că se duce la o sală de calculatoare și era însoțit de un prieten. Nu a spus însă că ar avea de gând să coboare și pe plaja de la Corbu.

Băiatul, în vârstă de 14 ani, a fost părăsit la naștere în Spitalul de Urgență din Tulcea. A ajuns ulterior la Centrul Maternal din Mangalia, apoi s-a instituit măsura plasamentului la un asistent maternal profesionist. Copilul nu a ținut legătura cu mama lui, aceasta schimbându-și des domiciliul iar despre tatăl său nu există informații. Psihologii DGASPC Constanța l-au descris ca pe un copil receptiv, afectuos și timid.

Reamintim că, duminică după-amiază, cadrele medicale au fost solicitate să intervină pe plaja de la Corbu, după ce doi copii de aproximativ 14 ani au intrat în mare. La faţa locului au fost solicitaţi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, în zonă deplasându-se un echipaj de scafandri, care a început căutările, trupul acestuia nefiind deocamdată găsit. Din cauza întunericului şi a mării agitate, căutările au fost oprite. Acestea au fost reluate luni dimineață.

 

 

 

 

 

Comentarii