21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialONG21, prima reţea naţională dedicată educaţiei pentru dezvoltare durabilă

ONG21, prima reţea naţională dedicată educaţiei pentru dezvoltare durabilă

Reţeaua ONG21 a fost lansată în iunie 2018 de Asociaţia REPER21 împreună cu Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), în cadrul proiectului “ONG21. Participarea ONG-urilor la politica de educaţie pentru dezvoltarea durabilă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă. 

În urma primului apel de selecţie, 98 de ONG-uri de diverse dimensiuni, din urban şi rural, cu experienţe semnificative şi diverse (economie socială, protecţia drepturilor persoanelor vulnerabile, egalitate de şanse, dezvoltare comunitară, protecţia biodiversităţii, arii protejate, gestiunea deşeurilor, clădiri verzi, educaţie nonformală, dezvoltare personală şi coaching, consiliere şi orientare profesională, voluntariat, teatru politic şi social, educaţie artistică, educaţie ştiinţifică) au fost invitate să adere la Reţeaua ONG21.

Reţeaua ONG21 îşi propune să asigure o contribuţie relevantă, consistentă şi unitară a sectorului neguvernamental din România la elaborarea şi la implementarea politicii publice în domeniul Educaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă.

După încheierea primului apel de selecţie a membrilor Reţelei, alte ONG-uri din ţară şi-au manifestat interesul de a adera şi a contribui la activităţile ONG21.

Criteriile de selecţie pentru apartenenţa la reţea sunt: experienţa în domeniul educaţiei, dezvoltării durabile şi al campaniilor de advocacy, precum şi disponibilitatea de a participa la activităţile reţelei.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Mediului şi-au manifestat susţinerea pentru formarea Reţelei ONG21 şi, în particular, pentru propunerea de politică publică pentru EDD care urmează să fie elaborată participativ de ONG-uri. Pe lângă cele două ministere, Reţeaua ONG21 va antrena de-a lungul funcţionării sale peste 50 de parteneri susţinători din sfera instituţională şi din mediul educaţional public şi privat.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă