10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialOlguța Vasilescu, despre transferul contribuţiilor de la angajator la angajat: Nu au...

Olguța Vasilescu, despre transferul contribuţiilor de la angajator la angajat: Nu au fost probleme

Lia Olguța Vasilescu a susținut, în acest context, că nu se pune problema ca Ordonanţa privind transferul contribuțiilor să nu treacă de Parlament.

„Am avut discuţii cu cei din mediul privat şi m-am bucurat că mi-au dat dreptate şi că nu au scăzut salariile nete la angajaţi, ci au rămas ca şi anul trecut, sau au fost creşteri oarecare”, a declarat, luni, Lia Olguţa Vasilescu, după o întâlnire cu reprezentanţii CNSLR Frăţia.

Potrivit ministrului, companiile private mai pot acorda bonificaţii, ca măsuri compensatorii angajaţilor, până la data de 31 martie.

„Companiile pot să acorde bonusuri angajaţilor până pe data de 31 martie. Până la această dată, ei vor trebui să vină cu actele adiţionale, cu actele de muncă să le introducă în Revisal şi atunci, obligatoriu, vor trebui să transforme cheltuiala totală a angajatorului de anul trecut în noul brut. Ştim că preferă din punct de vedere fiscal să ofere bonificaţii”, a mai declarat Olguţa Vasilescu.

De asemenea, ministrul Muncii s-a declarat absolut convins că Ordonanţa care prevede transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va trece de Parlament.

„Ordonanţa încă se discută la comisiile de specialitate din Parlament. Vă daţi seama că nu pot veni eu ca ministru să spun să-i dea drumul mai repede. Oricum, cine se aşteaptă ca această Ordonanţă să pice, se înşală. Nu se mai pune problema să ne întoarcem la ce a fost anul trecut. Şi reprezentanţii din mediul privat şi sindicaliştii au recunoscut că nu au fost probleme cu transferul contribuţiilor, în sensul în care să scadă netul la angajaţi, aşa cum se spunea şi era mare nebunie că scad salariile la 2.000 de angajaţi”, a mai declarat ministrul Muncii.

Totodată, Olguţa Vasilescu a reamintit că de la 1 martie 2018, salariile profesorilor cresc cu 20 la sută.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă