11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialOlanda: 36.000 de păsări vor fi sacrificate după descoperirea unui focar de...

Olanda: 36.000 de păsări vor fi sacrificate după descoperirea unui focar de gripă aviară

“Un focar de gripă aviară de tip H5 a fost detectat la o crescătorie de păsări de lână Oldekerk, în provincia Groningen (nordul Olandei)”, a informat Ministerul Agriculturii într-un comunicat de presă. “Este vorba, probabil, de o variantă înalt patogenă a virusului gripei aviare”, a precizat Ministerul Agriculturii.

Pentru a evita propagarea virusului, un număr de aproximativ 36.000 de păsări vor fi sacrificate, informează Ministerul Agriculturii din Olanda, care a institutit imediat o interdicţie privind transportul păsărilor, ouălelor şi dejecţiilor pe o zonă de zece kilometri în jurul crescătoriei.

Guvernul olandez a decis deja, în luna decembrie a anului trecut, ca toate păsările să fie ţinute închise după descoperirea unui caz de gripă aviară înalt patogenă de tip H5 într-o crescătorie de raţe, descoperire care a impus sacrificarea a aproximativ 16.000 de păsări.

“Toate măsurile care în prezent sunt în vigoare la nivel naţional cum este închiderea, rămân în totalitate în vigoare”, a adăugat Ministerul olandez al Agriculturii.

O epidemie de gripă aviară ar fi o nouă lovitură dură pentru sectorul avicol olandez, care deja a fost afectat în vara anului trecut de criza ouălor contaminate cu fipronil.

Al doilea mare exportator mondial de produse agricole, Olanda, are una din cele mai mari sectoare de creştere a păsărilor.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă