Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ultimul rege al României a fost înmormântat la Curtea de Argeș

Oameni simpli, regi și regine au plâns pentru Mihai I

Funeraliile Regelui Mihai I au strâns mii de oameni în București, Pitești și Curtea de Argeș. Lumea a ieșit în stradă și l-a aclamat pe regele dispărut, care a fost condus pe ultimul drum de un alai impresio-nant de monarhi, prinți și principese.

Razvan Pritulescu 0 comentarii

Actualizat: 18.12.2017 - 11:39

Funeraliile au început la Palatul Regal, în prezenţa membrilor familiei regale a României, a reprezentanţilor a zeci de case regale din întreaga lume, a preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Mihai Tudose, a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, a membrilor corpului diplomatic, a reprezentanţilor cultelor religioase.

După o ceremonie religioasă desfăşurată în Sala Tronului, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost depus pe un catafalc în Piaţa Palatului, iar după un nou ceremonial religios şi militar, sicriul a fost aşezat pe un afet de tun şi cortegiul funerar a părăsit Piata Palatului Regal îndreptându-se către Catedrala Patriarhală. Slujba de înmormântare a Regelui Mihai, care a fost oficiată la Patriarhie de către PF Da-niel împreună cu un sobor de preoţi, a durat o oră.

Aclamat de mii de oameni

De la Patriarhie, cortegiul funerar s-a deplasat la Gara Băneasa, iar pe tot drumul prin centrul Bucureștiului, mii de oameni l-au aclamat. Oamenii au aplaudat, au strigat „Regele Mihai“ şi „Regele şi patria“ şi au aruncat flori în calea cortegiului. Au fost oameni de toate vârstele, foarte mulţi fiind tineri, dar și numeroşi părinţi împreună cu copiii lor.

Trenul regal a pornit apoi spre Curtea de Argeș, unde a fost așteptat de peste 2.000 de oameni. Seara, Regele a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, locul unde se odihnește şi Regina Ana.

La funerariile Regelui Mihai I au participat mai mulți membri ai familiilor regale din Europa, Iordania sau Bahrein. Printre ei, Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei, Alteţa Sa Regală Marele Duce de Luxemburg, Majestatea Sa Regele Juan Carlos I al Spaniei, Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei, Alteţa Sa Regală Principele de Wales, Majestatea Sa Regele Simeon al II-lea al bulgarilor, Majestatea Sa Regina Anne-Marie a elenilor, Alteţa Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, Alteţa Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei, Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei, Alteţa Sa Regală Principele Moştenitor Alexandru II al Serbiei, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Ecaterina a Serbiei, Alteţa Sa Regală Ducele de Braganza, Alteţa Sa Imperială şi Regală Principele Georg al Prusiei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Karl al Austriei sau Alteţa Sa Imperială şi Regală Marea Ducesă Maria a Rusiei.   

Comentarii

loading...