10 august 2018 (Foto: Mihai Diac)

O societate divizată de conflicte este o pradă uşoară pentru manipulări, avertizează Dacian Cioloș

O societate divizată de conflicte interne este o pradă uşoară pentru conspiraţii şi manipulări de cea mai joasă speţă, consideră fostul premier Dacian Cioloș.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.08.2020 - 09:49

"O societate divizată de conflicte interne este o pradă uşoară pentru conspiraţii şi manipulări de cea mai joasă speţă. 10 august şi dosarul aferent agresiunilor din acea zi este o astfel de rană. Şi nu e primul caz cu o încărcătură de o emoţionalitate dureroasă. Avem situaţii similare şi în ceea ce priveşte dosarul Revoluţiei sau cel al Mineriadei. Agresiunile asupra societăţii şi asupra cetăţenilor pe care nu încercăm să le închidem prin descoperirea adevărului şi prin stabilirea unui verdict deasupra oricărei îndoieli lasă urme adânci, peste care nu se poate trece", avertizează fostul premier Dacian Cioloş într-un mesaj postat, luni, pe Facebook.

Liderul PLUS face și un apel pentru renunțarea la presiuni asupra Justiției, presiuni care ar putea veni din partea politicienilor.

"Aş vrea să vă cer să ne abţinem de la a face presiuni, dar să nu uităm că în aceste cazuri justiţia este datoare să meargă până la capăt, pentru că ea are un rol vindecător. E un moment foarte bun pentru o exprimare a independenţei justiţiei de politic, de modul clasic de a permite interferenţe simbolice şi presiuni. Putem construi împreună un nou gen de relaţie în care politicul să respecte munca şi efortul justiţiei ştiind cât se poate de clar că nu i se va permite niciodată să facă presiuni sau să intervină, indiferent de pretextul sub care e interesat să o facă. În definitiv, victimele şi agresorii sunt cu toţii cetăţeni români, iar lipsa unei concluzii oneste, a identificării şi pedepsirii vinovaţilor nu va rămâne fără efecte negative asupra tuturor", consideră fostul premier Dacian Cioloş.

Comentarii