10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialO românca oferă mâncare gratis în faţa barului ei din Brescia

O românca oferă mâncare gratis în faţa barului ei din Brescia

Cristina Georgiana Vlad trăieşte de 18 ani în Italia şi este proprietara unui bar în Brescia, Zerotrenta. Românca a impresionat întreaga ţară cu iniţiativa ei de a oferi mâncare oamenilor fără adăpost sau cu probleme, scrie gazetaromaneasca.com. Mai întâi a încercat să ducă singură pachete cu mâncare în zone frecventate de oamenii străzii, dar a fost dificil, după cum singură recunoaşte.

Aşa că i-a venit altă idee, inspirată dintr-o campanie de solidaritate din România. Acum pune mâncare în pungi, scrie pe fiecare: “Ia, dacă ţi-e foame”, şi le lasă lângă barul ei.

“De-a lungul vieţii mele au fost momente când am suferit de foame, aşa că ştiu exact ce înseamnă asta şi ştiu cum se simte cineva care e singur şi marginalizat. Aceasta este contribuţia mea. Dacă mai multe baruri, brutării şi pizzerii ar face asta, mai puţini oameni ar suferi şi ar fi mai puţină risipă.“, a declarat Cristina pentru presa italiană, citată de observator.tv.

Românca pune în fiecare seară în pungi fructele, sandwichurile, brioşele şi cornurile care nu s-au vândut la bar în timpul zilei, le sigilează şi le oferă gratis celor care sunt înfometaţi.

Românca recunoaşte că i-a fost frică să nu fie amendată pentru iniţiativa ei, dar valul de simpatie şi susţinere pe care l-a stârnit i-a dat curaj să meargă mai departe.

 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă