Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O mie de doze de imunoglobulină, disponibile în spitale

Primul lot de imunoglobuline a ajuns în România, iar aprovizionarea va continua în zilele următoare, în unităţile sanitare urmând să fie livrate aproape 4.000 de flacoane.

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2018 - 15:15

Compania Națională “Unifarm” S.A. anunţăt că, în cursul acestei dimineți, au intrat în țară și urmează să fie distribuite către spitale un număr de o mie de doze de IGVena. De asemenea, în această săptămână, Unifarm va primi alte 600 de flacoane de INTRATECT. Ambele medicamente sunt utilizate pentru tratamentul imunodeficiențelor primare.  De asemenea, pentru tratamentul imunodeficiențelor secundare, până la finalul acestei săptămâni  vor mai fi achiziționate 2200 de flacoane de Pentaglobina.

Ministerul Sănătăţii susţine că discontinuitățile apărute anul trecut în aprovizionarea cu imunoglobulină, cauzate de retragerea de pe piață a unor producători care asigurau peste 80% din necesarul de produse, au determinat retragerea din Lista C2 a medicamentelor cu probleme în aprovizionare. “În urma aprobării Ordonanței de urgență de suspendare temporară  a obligației de plată a taxei clawback  pentru deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană, în luna decembrie 2017, imunoglobulinele au fost reintroduse în lista C2, fiind astfel decontate din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate (FNUASS)”- se menţionează într-un comunicat al MS.

Până la remedierea totală a aprovizionării cu imunoglobuline, începând din luna decembrie 2017, medicii din toate unitățile sanitare din țară au la dispoziție o linie telefonică special înființată la Ministerul Sănătății  la care pot anunța cazurile grave care necesită tratament cu imunoglobulină, astfel încât din stocurile existente în alte unități sanitare să fie direcționate medicamentele pentru tratamentul necesar în astfel de cazuri.

În urmă cu două luni, o femeie în vârstă de 69 de ani a decedat la spitalul din Alba Iulia, din cauza lipsei de imunoglobuline, pacienta suferind de imunodeficiență primară.

Comentarii

loading...