Foto: Facebook

O lampă din sala de operații a unui spital județean a fost înlocuită după 44 de ani

O lampă dintr-o sală de operaţii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Braşov a fost înlocuită după 44 de ani, a anunțat, pe Facebook, un medic al acestui spital, potrivit Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

06.04.2018 - 12:54

Şeful secţiei de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov, Dan Grigorescu, spune că lampa din sala de operaţie a fost înlocuită după 44 de ani.

”Asta este viteza modernizărilor din spitalele de stat româneşti”, scrie medicul.

”După 44 de ani de la punerea ei în funcţiune în 1974 (an în care a fost dat în folosinţă şi spitalul!), această lampă scialitică a fost, în sfârşit, înlocuită... Imaginea, surprinsă de mine ieri (joi - n.r.) în trecere spre blocul operator, ne arată care este de fapt viteza reală a modernizărilor din spitalele de stat româneşti. Care, ele însele, ar fi trebuit să fie înlocuite cu altele noi după 30 de ani de funcţionare. Nu numai lămpile din sălile de operaţii...”, scrie pe Facebook şeful secţiei de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov, Dan Grigorescu.

Un utilizator îl întreabă pe medic ce va face cu lampa veche: ”Şi ce faceţi cu ea? Ar fi interesant un muzeu cu echipamentele astea”, în timp ce un alt utilizator apreciază poza postată de medic, spunând: ”Foarte bună poza! Poate se prind şi conducătorii văzând-o, despre câte bacterii e vorba, insinuate pe la zonele de email pocnit şi pe la articulaţiile lămpii...la fel la paturi,noptiere,etc...”.

 

Comentarii