19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialO fetiţă de 6 ani, somată să achite cheltuielile de spitalizare, în...

O fetiţă de 6 ani, somată să achite cheltuielile de spitalizare, în caz contrar suportă executarea

Mirela S. a postat pe Facebook un apel prin care le cere ieşenilor o soluţie la problema cu care se confruntă. Femeia a precizat că a primit acasă o somaţie de plată de la CJAS Iaşi, emisă pe numele fetiţei sale, în vârstă de 6 ani.

Potrivit ieşencei, fetiţa este somată de Casa de Asigurări de Sănătate să achite suma de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare pentru perioada 2014-2015, în care minora ar fi fost internată în spital, după o fractură de femur. În caz de neachitare a sumei respective în termen de 15 zile, micuţa ar trebui să suporte cheltuieli de judecată, precum şi pe cele de executare silită.

Femeia a adăugat că nu ştia nimic despre vreo datorie la CJAS Iaşi şi că nu are nimic împotrivă să achite suma cerută, dar că nu înţelege de ce nu a fost înştiinţată ea, în calitate de părinte, despre această situaţie, ci fiica ei în vârstă de 6 ani, care abia învaţă să citească şi să scrie.

 
 
“Este normal ca un copil de 6 ani să primească o somaţie de plată?! Fata a fost internată în perioada 8-12 iunie 2014 cu o fractură de femur, iar CJAS a constatat că declaraţia dată pe propria răspundere este contrară celor constatate. În perioada respectivă, fata avea 4 ani, deci e normal ca ea să primească o asemenea somaţie?! Ce ar trebui să fac?”, a menţionat femeia.

Femeia este nemulţumită şi are de gând să meargă la Administraţia Finanţelor Publice şi la CJAS Iaşi, pentru a solicita explicaţii de la autorităţi.

 
Contactat telefonic, şeful CJAS Iaşi, Radu Ţibichi, a susţinut că nu ştie despre ce este vorba.

“Daţi-mi un nume al persoanei vizate, vă rog, şi vom efectua cercetări. Noi trimitem zeci, sute, mii de astfel de somaţii şi fiecare este pentru o anumită speţă. Vom face verificări în cursul zilei de astăzi şi vom emite un punct de vedere în acest sens”, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, Radu Ţibichi.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă