Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O fetiţă de 6 ani, somată să achite cheltuielile de spitalizare, în caz contrar suportă executarea

O mămică din Iaşi susţine că a primit acasă o somaţie de plată emisă de Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS), prin care fiica sa, în vârstă de doar 6 ani, este anunţată că trebuie să achite suma de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare în perioada 2014 - 2015.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 23.04.2018 - 09:55

Mirela S. a postat pe Facebook un apel prin care le cere ieşenilor o soluţie la problema cu care se confruntă. Femeia a precizat că a primit acasă o somaţie de plată de la CJAS Iaşi, emisă pe numele fetiţei sale, în vârstă de 6 ani.

Potrivit ieşencei, fetiţa este somată de Casa de Asigurări de Sănătate să achite suma de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare pentru perioada 2014-2015, în care minora ar fi fost internată în spital, după o fractură de femur. În caz de neachitare a sumei respective în termen de 15 zile, micuţa ar trebui să suporte cheltuieli de judecată, precum şi pe cele de executare silită.

Femeia a adăugat că nu ştia nimic despre vreo datorie la CJAS Iaşi şi că nu are nimic împotrivă să achite suma cerută, dar că nu înţelege de ce nu a fost înştiinţată ea, în calitate de părinte, despre această situaţie, ci fiica ei în vârstă de 6 ani, care abia învaţă să citească şi să scrie.

 
 
"Este normal ca un copil de 6 ani să primească o somaţie de plată?! Fata a fost internată în perioada 8-12 iunie 2014 cu o fractură de femur, iar CJAS a constatat că declaraţia dată pe propria răspundere este contrară celor constatate. În perioada respectivă, fata avea 4 ani, deci e normal ca ea să primească o asemenea somaţie?! Ce ar trebui să fac?", a menţionat femeia.

Femeia este nemulţumită şi are de gând să meargă la Administraţia Finanţelor Publice şi la CJAS Iaşi, pentru a solicita explicaţii de la autorităţi.

 
Contactat telefonic, şeful CJAS Iaşi, Radu Ţibichi, a susţinut că nu ştie despre ce este vorba.

"Daţi-mi un nume al persoanei vizate, vă rog, şi vom efectua cercetări. Noi trimitem zeci, sute, mii de astfel de somaţii şi fiecare este pentru o anumită speţă. Vom face verificări în cursul zilei de astăzi şi vom emite un punct de vedere în acest sens", a declarat, luni, corespondentului Mediafax, Radu Ţibichi.

Comentarii

loading...