15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocial“O familie pentru acasă, vă rog!”

“O familie pentru acasă, vă rog!”

Alianţa România Fără Orfani organizează Summit-ul ARFO, cel mai important eveniment în domeniul adopției și protecției copilului, în perioada 7-9 noiembrie 2019, București.

“O familie pentru acasă” este meniul pe care cei peste 50,000 de copii aflați în îngrijirea statului ar dori să-l comande, dacă ar putea. Copii pentru care conceptele de “familie” sau “acasă” sunt doar vise frumoase. Peste 500 de părinți adoptivi, asistenți maternali sau sociali, copii adoptați sau aflați în plasament, lucrători în ONG-uri, angajați și directori ai DGASPC, clerici și parlamentari vin împreună animați de un singur vis: cum ar fi dacă fiecare copil din România ar crește într-o familie dedicată bunăstării lui.

Ajuns la a VI- a ediție,  ARFO 2019 reprezintă o călătorie pe care o vom face împreună, prin instruiri specifice fiecărei categorii de persoane interesate în domeniu. Participanții pot alege între 40 de workshop-uri pe diferite teme susținute de specialiști naționali și internaționali, rezultatele ultimelor cercetări în domeniu și sesiuni motivaționale.

Summit-ul ARFO, găzduit de Crystal Palace Ballrooms, își dorește să inspire, să încurajeze și să instruiască persoanele care lucrează cu copiii aflați în dificultate din România și va fi precedat de două preconferințe în 6-7 noiembrie:

  • Curs “Îngrijirea competentă a copiilor care au suferit traume” – în care se abordează subiecte precum înțelegerea traumei și impactul acesteia în procesul de dezvoltare în funcție de vârstă sau deprinderi esențiale în îngrijire
  • Curs “Managementul de caz în serviciile sociale pentru protecția copilului și suportul familiei” – destinat persoanelor cu atribuții în management de caz din serviciile sociale publice și private, precum și managerilor serviciilor sociale.

Detalii la https://www.romaniafaraorfani.ro/summitul-arfo-2019/  

Despre Alianța România Fără Orfani (ARFO)

Alianța România fără Orfani (ARFO) reunește organizații nonguvernamentale și religioase, firme, persoane publice și private având ca scop mobilizarea societății înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate.

Printre inițiative se numără Summit-urile anuale ARFO, campania “Duminica Orfanului”, “Consorțiul de instruire pentru înțelegerea și tratarea traumei”, Conferințele “ReFresh” și proiecte desfășurate în colaborare cu diferitele culte religioase prezente în România.

Mai mult decât să creeze un program, ARFO își propune să mobilizeze întreaga societate înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate. Membrii Alianței sunt persoane și organizații ce s-au devotat slujirii nevoilor fizice, psihice și spirituale ale copiilor aflați în dificultate, serviciile acestora incluzând adopția, plasamentul familial, asistența maternală, consilierea și prevenirea abandonului.

Alianța România Fără Orfani (ARFO) este afiliată World Without Orphans (WWO) și Christian Alliance for Orphans (CAFO).

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă