6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialO cisternă care transporta 31 de tone de motorină s-a răsturnat în...

O cisternă care transporta 31 de tone de motorină s-a răsturnat în judeţul Mureş

Potrivit Centrului Infotrafic, pe DN13, în localitatea Chendu, judeţul Mureş, o cisternă care transporta aproximativ 31.000 litri de motorină s-a răsturnat în afara părţii carosabile, ca urmare a pierderii controlului volanului într-o curbă de către şofer.

Nu există pericol de explozie. În urma accidentului, şoferul este rănit uşor.

La faţa locului se află echipaje de pompieri, care au izolat zona până la remedierea problemei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Cristian Virag, a anunţat că şoferul primeşte îngrijiri medicale, iar în aceste momente se intervine pentru transvazarea motorinei.

”Un camion încărcat cu motorină a ieşit de pe carosabil, în localitatea Chendu. Intervine detaşamentul Sighişoara cu autospeciale, inclusiv pentru descarcerare, şi 9 subofiţeri, dar şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Balauşeri. Şoferul a fost preluat de ambulanţa aflată în trafic. Se intervine pentru transvazarea motorinei din primul rezervor”, a spus Virag.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Mureş, Andreea Pop, a declarat că accidentul s-a produs din cauză că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, într-o curbă.

”Şoferul are 25 de ani şi este din judeţul Bihor. În zonă se circulă alternativ, pe o bandă, deoarece un sens e blocat de maşini de poliţie, pompieri şi ambulanţe”, a afirmat Pop.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă