23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialO bucată din tavanul Pieței Rahova, renovată recent, s-a prăbușit

O bucată din tavanul Pieței Rahova, renovată recent, s-a prăbușit

Piața a fost redeschisă în 2020, după ce în perioada în perioada iulie – august 2019 a fost înlocuit acoperișul imobilului, fără ca această lucrare să fie autorizată.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului. La faţa locului au intervenit cei din conducerea Administraţiei Pieţelor şi un echipaj al Poliţiei Locale Sector 5, care a întocmit şi o notă de constatare.

„Problemele în ceea ce priveşte construcţia Pieţei Rahova nu sunt unele noi. Inspectoratul de Stat în Construcţii a efectuat un control amănunţit, în urma căruia a sistat lucrările şi a obligat constructorul să efectueze modificări şi lucrări suplimentare, pentru că structura de rezistenţă nu era una sigură. Acest lucru dovedeşte încă o dată că lucrările efectuate de către clientela politică a vechii conduceri au fost unele de mântuială şi nu au reprezentat raportul calitate-preţ”, conform autorităţii locale.

Cristian Popescu Piedone a spus că, din fericire, bucata de tavan căzută nu a fost de dimensiuni foarte mari şi mai ales nimeni nu se afla în zona respectivă în acel moment. „Am cerut Corpului de Control să facă o anchetă în acest sens, să ia toate măsurile ce se impun, inclusiv să informeze organele de cercetare penală abilitate”, a transmis Cristian Popescu Piedone.

Primăria Sectorului 5 precizează că a făcut numeroase solicitări şi sesizări către constructor, însă fără niciun rezultat. Acesta solicită în continuare sume de bani de la Primărie pentru lucrările efectuate, deși calitatea lor e „deficitară”, aşa cum a constatat şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Constructorul nu a luat nicio măsură după solicitările Primăriei.

Conform sursei citate, spaţiul unde se află Piaţa Rahova a fost preluat în luna ianuarie de către Administraţia Pieţelor de la Economat Sector 5 S.A. Întreaga investiţie şi construcţie a fost efectuată de către Economat, în timpul mandatului fostului director, Leonard Petre.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă